2014-08-18

Sezon Öncesi İncelemesi l Balıkesirspor 2014-2015

Geçtiğimiz sezona PTT 1.Ligde; 2.lig şampiyonu olarak belki de ligde kalsa yeter Balıkesirspor'umuz diyerek başlamıştık..Ancak İsmail ERTEKİN teknik direktörlüğü,Tuna AKTÜRK başkanlığında kenetlenmiş futbolcuları ve inanmış taraftarımızla sezon sonunda PTT 1.Ligden Süper Lige direkt yükselen 2 takımdan biri olmuştuk..

39 senenin verdiği özlem büyüktü..Yıllardır şehrimizde gördüğümüz köy,ilçe takımlarından sonra artık çok daha güçlü ekiplerle ve camialarla karşılaşacaktık..İşimiz zordu,ince eleyip sık dokumamız gerekti..

Yönetimden futbolculara şimdi kısa kısa durumumuzu incelememiz gerek..

YÖNETİM

Tartışmalı geçen ve mahkemesi halen devam eden bir başkanlık süreci sonucunda benimde istikrar dolayısıyla ve de yeni limanlara yelken açmanın riskli olabileceğini düşündüğümden dolayı desteklediğim Tuna AKTÜRK ve ekibi Balıkesirspor başkanlığına seçildi.
Burada diğer aday Feyyaz ÇİFTÇİ başta olmak üzere onun yönetimini de kendilerini daha önceden tanıdığım için Balıkesirsporluluklarını sorgulamak istemiyorum. Ben işin sadece yönetimsel bazındayım işin.. Süper lige çıktığımız bu ilk sezonda son sezonların yönetimsel ve sportif başarı adına güvenilir isimleriyle devam etmenin doğruluğuna inanmıştım sadece. Feyyaz ÇİFTÇİ ve ekibi çok iyi Balıkesirspor'lu olmalarına rağmen yönetimsel olarak nasıl bir yol izleyeceği konusunda bilinmezlik olduğu için,süper ligin ilk sezonunda yeni bir ekiple yola devam etmek risklidir diye düşündüm ben.. Keşke 2 aday çıkmasaydı da keşke bu 2 adayın oluşturduğu ortak bir listeyle daha güçlü bir Balıkesirspor yönetimi kurulsaydı..Keşke ikilik olmasaydı..Balıkesirspor'umuz'un yönetimden kaynaklı sıkıntılarla adının anılmaması bu sene için en büyük temennim..Umarım şehir tüm herşeyiyle Balıkesirspor yönetim kuruluna sahip çıkar..Unutmayalım şehrin en büyük markası en büyük değeri Balıkesirspor'dur..Kaybetmeyelim..

TEKNİK HEYET

2 sene üst üste şampiyonluk yaşayan İsmail ERTEKİN teknik direktörümüz ve ekibinin değişeceğini çokta düşünmüyordum açıkcası..Daha önce de söyledim istikrardan yana olduğumdan dolayıdır da devam etmelerini çok istiyordum.. Sonuç itibariyle İsmail ERTEKİN ve ekibiyle yola devam edeceğiz..Takım ruhunu çok iyi oluşturan teknik heyetimizin bu sezonda aynı takımdaşlık ruhunu oluşturacağından hiç şüphemiz yok..Teknik heyetimizle yola devam etmemiz bu sezonun en büyük artılarından oldu diyebilirim.



KALE



Geçtiğimiz sezon önce Ahmet ŞAHİN,sonra Faruk GÜRSOY ve Emrullah ŞALK ile kalede bir kaç maç haricinde çok büyük sıkıntı yaşamadan sezonu bitirmiştik.. Ahmet ŞAHİN ile sezon arasın Faruk GÜRSOY ile ise sezon sonu yollar ayrılmıştı.. Kalemizde direkt olarak oynatabileceğimiz Emrullah ŞALK en tecrübeli kalecimizdi.. Kamp döneminde uzun süre Kenan HASAGİÇ denendi..Ancak Türk Statüsüne geçemeyen Hasagiç,yabancı oyuncu olarakta kadroda düşünülmeyince yollar ayrıldı.. Hemen sonrasında ise Trabzonspor'dan Zeki AYVAZ kadroya dahil edildi.Son 2 sezonda sadece 2 resmi maçta oynayan Zeki AYVAZ'ın Trabzonspordaki o 2 maçta ( biri Balıkesirsporumuza 3-1 yenildikleri maç ) toplamda 6 gol yemesi en büyük handikabı.. Tecrübesiz oluşu da eklenince taraftarımızın güven duyduğu bir isim ne yazıkki değil.. Kaledeki diğer iki isim ise genç Ertuğrul FURKAN ve Umutcan YÜKSEL.. Açıkcası kale en sıkıntı yaşayacağımız bölgelerden biri olabilir..4 kalecimize birden tabiki güveniyoruz ama en azından bir tane tecrübeli kaleci alabilmeliydik diye düşünüyorum..Transfer dönemi de kapanmadı..Belki bir sürpriz yapar mı yönetim?

SAVUNMA



Geçtiğimiz sezon özellikle Hasan HATİPOĞLU ve Rıza EFENDİOĞLU iyi bir ikili oluşturmuştu.. Rıza EFENDİOĞLU ile yollar ayrılınca iyi stoper almak gerekiyordu..Gençlerbirliğinden tanıdığımız süper ligin en iyi stoperlerinden Ante KULUSİC ve bir dönem Beşiktaş'ın da almak istediği Braga'lı Nuno Andre Coelho defansa takviye edildi..Ayrıca Hollanda altyapısı olan Abdülhamit YILDIZ defansımızda bana göre forma şansı bekleyen isimlerimizden olacak.. Öte yandan sağ bekte taraftarımızın sevgililerinden Uğur AKDEMİR ile yeniden anlaşılırken,sağ beke en az Uğur AKDEMİR kadar yetenekli ve gelecek vaad eden Fenerbahçeli Okan ALKAN transfer edildi.. Sol bek olarak ise Keremcan AKYÜZ ile yeniden anlaşılıp,Manisaspordan sol açıkta oynayabilen milli futbolcularımızdan genç Bülent CEVAHİR kadroya dahil edildi.. Geri dörtlü bu sezon en çok güvendiğim bölgelerimizden diyebilirim.. Bana göre defansımızda forma giyecek bu 8 futbolcu hepsi birbirinden kaliteli ve önemli isimler..Defansta forma aslanın ağzında değil midesinde..

ORTA SAHA



Orta saha da büyük değişiklikler oldu diyebiliriz..Gidenleri saymak yerine biz kalanlarla devam edelim diye düşünüyorum..Öncelikle ön libero yada orta sahanın savaşçı isimleri Aykut ÇEVİKER ve Khalifa Jabbie'nin yanında Manisaspor'dan milli futbolcu genç Eray ATASEVEN ve Portekiz'in Guimares takımından Andre Filibe Bernardes Santos transfer edildi.. Kanatlarda ise İlhan DEPE ve Burak ÇALIK'ın yanına Manisaspor'dan Murat GÜRBÜZEROL,Trabzonspor'dan Alanzinho dahil edildi.. Ayrıca orta sahanın ortasına Anderlecht'ten çok şey beklediğimiz Ronald VARGAS alındı..Orta sahamızda açıkcası eksiklik gözükmese de sezon içerisinde oluşabilecek form düşüklüğü sakatlık gibi durumlardan dolayı ve de rekabeti arttırması açısından sağ ve sol kanatlara bir kaç isim daha transfer edilebilir diye düşünüyorum..

FORVET



Adı Balıkesirspor'umuzla özdeşleşmiş Ali ÖZTÜRK, süper ligde de Balıkesirspor formamızı giymeye devam edecek..Umarım Balıkesirspor'umuzla jübile de yapacak kocapabuç'umuz.. Bu tip bir kaç ismin kadromuzda yer alması gerekiyor diye düşünüyorum.. Geçen sene devre arasında transfer ettiğimiz taraftarımızın sevgilisi Muğdat ÇELİK bu sene yine taraftarlarımızı heyecanlandırmaya devam edecek.. Öte yandan geçtiğimiz sezonların gol kralı futbolcusu Gökhan ÜNAL ve 24 yaşındaki bir dönem adı Manchester United ile adı anılan Galatasaray'lı Sercan YILDIRIM ile satın alma opsiyonuyla anlaşma sağlandı..Hücum hattımızda değişik özellikte 4 farklı forvetimiz olacak.. Açıkcası hücum hattında sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum ama yine de iş bitirici bir yabancı forvet olabilir mi diye düşünmeden de edemiyorum..Bu arada kadromuzda yer alan ama büyük ihtimal bir takıma kiralanacak olan Sinan UZUN ismini de söylemeden geçmeyelim..Genç futbolcumuz geçen sezon Bergama Belediyespor'a kiralanmıştı..


HAZIRLIK DÖNEMİ

Balıkesirspor'umuz hazırlık dönemini Bolu'da 2 ayrı kamp dönemi olarak geçirdi..Hazırlık döneminde yaptığımız karşılaşmalarda ise şu sonuçları aldık..

Balıkesirspor:0 Alashkert: 2
Balıkesirspor:2 AZAL PFK:1
Balıkesirspor.2 Mersin İdman Yurdu:2
Balıkesirspor:3 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor:0
Balıkesirspor:2 Adanaspor:0
Balıkesirspor:1 Boluspor:2

Ayrıca sezon açılış maçında

Balıkesirspor:2 AEL Kallonis:1

Balıkesirspor'umuz sezon öncesi son 2 hazırlık maçını ise Soma yararına düzenlenecek TSYD Ege kupasında yapacak.. Balıkesirspor'umuz burada önce Somaspor ile karşılaşacak. Alınacak skora göre Altınordu-Aydınspor maçının galibi yada mağlubuyle bir hazırlık maçı daha oynanacak..


Kendimce sezon öncesi ile ilgili bir değerlendirme yaptım... Şu ana kadar takımı canlı izlemediğim için süper lig geleceğimiz ile ilgili yorumlarda bulunmaktan kaçındım.. Bu hafta İzmir'de oynanacak karşılaşmalarda Allah nasip ederse takımı canlı izleme fırsatım olacak.. O karşılaşmalardan sonra yeni sezon öncesi süper ligden beklentilerimi yazmayı düşünüyorum..

Yıllar sonra bulduğumuz süper ligin kıymetini bilelim ve Balıkesirspor'umuza verdiğimiz desteği daha çok arttıralım yönetim,teknik heyet ve futbolcular gereğini yapacaktır..Ben buna inanıyorum..Hani hep diyorum ya aynen öyle ;

HAYIRLISI



Hüseyin KOÇ
hayalet10kolik.blogspot.com


12 yorum:

sindirgili dedi ki...

Huseyin bey takimi seyrettikten sonrada futbolculari tekrar ozellikleri ile tanitmaniz gerekecek.orta sahada eksigimiz oyuncu olarak daha fazla gibi gorunuyor.bu acaba Balikesirspor un kuruldugundan beri orta sahasiz bir oyun oynamasindan mi kaynaklaniyor.seyirci baskisida yani bir an evvel takim gol pozisyonuna girsin istemi bu tarz oyunu Balikesirspor da bir ekol haline getirdi sanirim.orta sahanin yildizi olmasi gereken Muhammet in gecen sene gol krali olmasi bence bu zorunluluktan cikti.

sindirgili dedi ki...

defans olarak alinan iki oyuncuya bakiyorum da,satilan muhammet in defansta gorev verilmesi halinde bu iki oyuncuyu on defa cebinden cikaracagini dusunuyorum.muhammet gol pasi veren ve gol vurusu yapabilen ender yeteneklerden biri,transferlerin hicbiri onun yerini dolduramaz.muhammet ten defans olur mu sacma diyenlere stoper muhammet in topla ileri cikmasini ve gol pasi vermesini,veya topsuz ileri cikisini ve gol vurusu yaptigini dusunu derim.gozumun onune alman futbol yildizi beckenbauer geliyor.uzun yorumlarimla ozur dilerim.

Adsız dedi ki...

HERKEZ GÖRDÜ
bu takıma acilen tecrübeli bir kalecive santosun yanına iyi bir oyun kurucu almamız şart.
emrullahada zekiyede yazık etmeyelim bu arkadaşlar ancak yedek olabilir.Süper ligi kaldıramaz.
ayrıca takım defanstan çıkarken oyun kuramıyor. Benim ve tribünlerdki duyduğum genel görüş bu yönde....

Adsız dedi ki...

kaleci kaleci kaleci. herkes görüyor da hoca ve yönetim niye ısrarla görmüyor. para harcamak istemiyorlar sanırım ama işin ucunda rezil olmak da var.

Adsız dedi ki...

Hüseyin şu stad konusunu gündeme getirirmisin. Büyük takımın büyük taraftarına verilen değer bu olmamalı stadın üstünü kapatmak çokmu zor. Sezon açılış maçında rezilliği taraftar çekti. Yağmurda kapalı tribünde maraton tribünde herkes sığınacak yer aradı maraton tribünün üstü elek gibi olmuş her yerden su damlıyor üstü açık tribünlerdekiler Balkes aşkıyla sırılsıklam oldu. Taraftara verilen değer bu olmamalı.Kombinemi alıcam , paso lig kartımı alıcam. taraftar olarak ücret karşılığı biletimi alıcam sonra stadta her türlü olumsuz hava şartlarında rezilliği taraftar olarak çekeceğiz. Hadi bizler çekeriz ama çoluk çocuk ailecek maça gelenler.Anlatmaya çalıştığım konuya tepki gösteren olabilir ama Taraftara değer vereceksin,Çünkü BALKES taraftarı herşeye layık bir taraftar.

Adsız dedi ki...

stad Balıkesırspor'un malı değil devletin malı.o nedenle stada yatırımı,onarımı il özel idaresi yapacak.stadın kapalısı yok,catısı akıyor diye cezayı kulube kesmeyelim.ilgililerde herhalde gerekeni bir an evvel yapacaklardır.

Hayalet10kolik dedi ki...

Sındırgılı; TSYD kupasında takımı canlı olarak izleyeceğim.Sonrasında gerekli bilgilendirmeleri yapmayı düşünüyorum.


Adsız olarak yorum yapan arkadaşlar; stad konusundaki sıkıntıları ileteceğimiz yer kulup değil gençlik vesporil müdürlüğü.Bu sıkıntıları da önümüzdeki günlerde dile getiririm.Umarım çözülür.

sindirgili dedi ki...

tesekkurler Hayalet.

Adsız dedi ki...

ya hu kardeşim stad konusunda cezayı kulübe kestiğimiz yok anlayan anladı... Büyük BALKES taraftarına verilen değer bu olmamalı..Her yer yenileniyor istenildiği zaman her yer istenildiği zaman istenilen seviyeye getiriliyor. BENİM BÜYÜK BALKES TARAFTARIM NEDEN BUNLARDAN MAHRUM EDİLİYOR..(cevap belli bende biliyorum ama bu taraftar her şeye layık)

Matador10! dedi ki...

Çünkü; Balıkesirspor'a süper lig de kalıcı olacak gözüyle bakılmıyor şu anda. O yüzden herşey askıda ve bu sene giderler, heveslerini alırlar da bir 40 yıl sonra belki tekrar gelirler önyargıları hakim. Bal-kes yook ben bir 40 yıl süper lig den gitmeö arkadaş imajı verirse eğer gör sen neler yapılır...

sındırgılı dedi ki...

arkadaşlar stadımız eski,ama ismi güzel,ulaşımı kolay,şehrin içinde,şehire yük olmayan biryerde.Yapı olarak tribünlerinin neresine baksan bütün Balıkesir halkının şampiyonluk sevinci ve gururu var.Sahasında ise bir zamanlar orada futbol oynayan birçok gencimizin unutulmaz anıları ve teri var.Bence,Balkes taraftarının ve onun takımının KALİTESİNİ bu kültür oluşturuyor.Yeni stad tartışmalarımıza birde bu açıdan bakmakta fayda olduğu kanısındayım.

Matador10! dedi ki...

Stad bir kere kesinlikle yerinde kalmalı. Balıkesirspor her ne kadar tüm balıkesirin ise de onu en çok seven ve destek veren Balıkesir merkez olmuştur. Misalen Kayseri'nin stadı eskiden merkezdeydi ve futbol kültürü üst düzeydi, ta ki 2008 yılına kadar. Halbuki merkeze 20km. cik kadar bir uzaklığa muhteşem görünümlü Kadir Has stadını yapmalarına rağmen, koltuklar boş ve taraftarın artık o eski havası ve coşkusu yok. Kimse de stad dan memnun değil...Geçmişte yaşanmış hadiselerden ders almamak da ahmaklığım daniskası olsa gerek!