2014-09-15

Balıkesirspor'umuz İlk 2 Maçta Neyi Eksik Yaptı?

Balıkesirspor-Akhisar Belediyespor maçında;


1-Öncelikle Balıkesirspor'umuz rakibine göre daha az topa sahip oldu Akhisar Belediyespor maçında. Günümüz futbolunda ya topa sahip olmak ya da topu iyi kullanmak gerekiyor. Balıkesirspor'umuz topa sahip olma konusunda sıkıntıya sahipti hatırlayacağımız üzere..Belki topa sahip olduğumuz dakikalarda topu iyi kullandık diyebileceğiz ancak onu da yapamadık,nedeni ise çok top kaybı yapmamız diyebiliriz.

2-Balıkesirspor'umuz yeterli sayıda şut denemesi yapmış diyebiliriz..Ancak isabet konusunda ise malesef kaleye bir tek şutumuz isabet etmiş.. Ki kaleci kurtarışlarına baktığımızda Akhisar Belediyespor kalecisinin bu karşılaşmada kaydadeğer bir kurtarışı olmadığını da göreceğiz..Kaleye isabet eden şutumuz olmazsa gol atamayacağımız da aşikar diyebiliriz..Bu denemeleri arttırmalıyız.

3-Son olarak ne kadar ölçüdür bunun kararını siz verin ligin ilk maçında futbolcularımız kart görmedi.Acaba diyorum o hep söylediğimiz mücadele eksikliğinden midir bu? Hatırlasanıza geçtiğimiz sezonlarda Caner ARICI,Ertuğrul ARSLAN,İsmail DİNLER gibi futbolcularımız kartlara aşina futbolculardı..Peki futbolcuların özelliği neydi? Mücadeleci futbolları diyebiliriz sanki.. Şuan takımın içerisinde yenilgiye itiraz edebilecek bir kaç cesur yüreğe de ihtiyacımız var bence..

Torku Konyaspor-Balıkesirspor maçına gelecek olursak;


1-İlk maçımızdaki gibi Konya deplasmanında da rakibimizden daha az topa sahip olduk. İlk maçın aksine topa sahip oranımızın artma sebebi ise,rakibimizin çok erken skor avantajını ele geçirmesi diyebiliriz..Özellikle son yarım saatte top genel olarak Balıkesirspor'umuz'daydı ama çokta iyi kullanabildik mi,bulduğumuz pozisyonlara göre siz karar verin.

2-Bu maçta da kaleye isabetli şut anlamında yokları oynadık diyebiliriz.. Yine sadece 1 isabetli şut kaydettik,hatırlayacağınız üzere o pozisyonda da kalecileri Belec,Gökhan ÜNAL'ın şutunu kurtarmayı başarmıştı..

3-Konya deplasmanında rakibimizden daha fazla duran top kullandık. Günümüz futbolunda golü en kolay atmanın yolu duran topları iyi kullanmaktan geçiyor..Sıkışan bir oyunda iyi bir duran top organizasyonuyla maçta öne geçmek içten bile değil..Yani gol pozisyonu bulma konusunda sıkıntı yaşayan takımımız duran top organizasyonlarına daha çok önem vermeli ve bu şekilde skor üretme konusunda çaba sarfetmelidir.

4-Balıkesirspor'umuz,Akhisarspor deplasmanına göre daha mücadeleci oynasa da Konya deplasmanında bu çabamız puan getirmedi.. Özellikle hücum anlamında istediklerimizi çok fazla yapamadık..Bu karşılaşmada Balıkesirspor'umuz'da Ante KULUSİC,takımımız adına ligin ilk sarı kartını gören oyuncu oldu..




İki karşılaşmadan çıkaracağımız sonuç ise bence şunlar olabilir;
Balıkesirspor'umuz topla daha fazla oynamalı..
Balıkesirspor'umuz topu daha iyi kullanmalı..
Balıkesirspor'umuz daha fazla pozisyona girmeli,ve şutlarda isabet sağlamalı..
Balıkesirspor'umuz duran top organizasyonlarına çok önem vermeli..
Son olarak Balıkesirspor'umuz rakibinden bir değil on kat fazla MÜCADELE etmeli..


3 yorum:

Anti X dedi ki...

Bu iş Süper ligi bilen tanıyan tecrübeli hoca işi:
Eskişehirsporun GS karşısındaki defans dörtlüsü
Birol-Fethiyespordan alındı
Kamil Ahmet - Adana demirspor dan alındı
Kaan - Ankaragücünden alındı
Berkay- Numberg A2 takımından alındı...
Adamlar GS forvetlerine pozisyon bile vermedi.
Bizim defan baktığında daha tecrübeli ama her topta hata yapan Nuno,Klusic,Keremcan,A.hamit...
bizim teknik heyet bu ligi fazlaca hafife almış.
Bana göre bu takım ptt 1.lig ayarında

Fanatik Balkesli... dedi ki...

Yonetim ve Baskan oturup futbolcularla konusun kardesim!!!Sahada yuruyen degil mucadele eden futbolcu gormek istiyoruz.

Adsız dedi ki...

anti x e aynen katlıyorum. ismail hoca bu lige çok hafif kalıyor. üstelik kendini ve takımı bu ligin üstünde gören açıklamalar yapıyor. taraftar hangi ligde olduğumuzun farkında değil diyor ama sanırım kendisi nerede olduğumuzun farkında değil. ya da iki sene şampiyon olunca fena gaza gelmiş. adam kalkmış deplasmanları küçümsüyor. bilmem nerede taraftar baskısı yok, deplasman havası olmaz gibi saçma sapan, rakibi kışkırtıp motive eden açıklamalar yapıyor. lige vizyon sahibi iyi bir hocayla başlanmalıydı. hoca faktörü transferlerde de çok önemli. bir çok futbolcu hoca faktörüyle kulüp seçiyor artık. ismail hoca en fazla beşiktaş maçını görür ama takım devre arasına kadar ne puan toplar bilemiyorum. devre arasında kaleci ve forvet başta olmak üzere 3-4 kaliteli transferle belki birşeyler olur yoksa çok zor.