2015-06-30

Alfred SANKOH


 Alfred SANKOH

Balıkesirspor'umuz'un orta sahasına takviye ettiği Sankoh 27 yaşında..Futbola ülkesi Sierra Leone'de başlayan Sankoh ilk büyük transferini  Norveç 3.Lig takımlarından Ullern'e gelerek yaptı..Burada kendini gösterip Stromsgotset takımına transfer oldu.. Burada 6 sezonda 84 maçta oynayıp 8 gol atıp 6 asist yaptı.
Daha sonra kendisini tanıdığımız Şanlıurfaspor'a gelen Sankoh performansını arttırdı diyebiliriz. 2 sezonda 60 maça çıkan Sankoh 3 gol attı 4 asist yaptı..
Şanlıurfaspordan sonra durağı ise Azerbaycan ligi takımlarından Hazar Lankaran oldu..Burada ise 25 maçta 2 gol attı.





Orta sahada ön libero ve orta sahanın ortasında oynayabilen,hırslı mücadeleci,çok koşan bir isim olan Sankoh hiç şüphesiz taraftarlarımızın en sevdiği isimlerden biri olacak.

Topu iyi kullanan,uzaktan şut tehdidi olan Sankoh'un en büyük zaafı çok kart görmesi.Son sezonlara bakıldığında 10'dan aşağı sarı kart gördüğü sezon olmamış..

PTT 1.Ligde şampiyon olduğumuz 2013-2014 sezonunda Balıkesir'de oynadığımız maçta Şanlıurfaspor formasıyla Balıkesirspor'umuz'a gol kaydettiğini de unutmayalım.. Maçın özetinde attığı golü görebilirsiniz.



Son olarak söylemek gerekirse,Alfred Sankoh'un Balıkesirspor'umuz'a yararlı bir futbolcu olcağı kanaatindeyim.. PTT 1.Liginde ve Süper Ligde oynarken kadromuzda olan Khalifa Jabbie'den 10 kat daha yararlı olacaktır diyeyim gerisini siz düşünün.. İnşallah bizleri yanıltmaz ve takımımıza çabucak uyum sağlar Alfred Sankoh..

Hiç yorum yok: