2016-01-26

Feyyaz ÇİFTÇİ:Güzel Günler Bekliyor Bizi

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor, yönetim ve teknik heyet değişikliğinin ardından 10 haftada 6 galibiyet ve 4 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi

Gözünü Spor Toto Süper Lig’e diken kırmızı-beyazlılar, 10 hafta önce 9 olan liderle puan farkını 2’ye düşürürken, 3. sıraya yükseldi. 38 yıl sonra yükseldiği Spor Toto Süper Lig’de geçen sezon istenilen başarıyı ortaya koyamayınca PTT 1. Lig’e düşen Balıkesirspor’da kötü gidiş devam etti. PTT 1. Lig’de aldığı kötü sonuçlar nedeniyle oluşan baskıların sonucu olağanüstü genel kurul kararı alınan Balıkesirspor’da, 4 Kasım 2015’te Feyyaz Çiftçi başkanlığındaki yönetim göreve getirildi. Yönetim kurulu ilk iş olarak takımı, 10 Kasım’da teknik direktör Fikret Yılmaz ve ekibine teslim etti.
Yaşanan yönetim ve teknik heyet değişikliğinin ardından Balıkesirspor, son 10 haftada yenilmedi. İlk 9 haftada 6 beraberlik, 2 mağlubiyet ve 1 galibiyet ile 9 puan toplayabilen Balıkesir ekibi, 10 haftada aldığı 6 galibiyet ve 4 beraberlikle 22 puan alarak şampiyonluk yarışında “ben de varım” dedi. Kulüp başkanı Feyyaz Çiftçi, göreve geldiklerinde kulübün ciddi bir mali kriz içinde olduğunu belirtti. Takımın iyi ve ahlaklı futbolculardan oluştuğunu ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:
Futbolcuların sadece biraz ilgiye ihtiyaçları vardı. Ciddi maddi sıkıntılar ile boğuşmuşlar ve peşinatlarını alamamışlar. Geçen seneden bu yana alacakları olan çok sayıda oyuncumuz vardı. Öncelikli olarak bunlarla ilgilenmeye çalıştık. Kulüp içerisinde huzuru sağlamaya, personelimize sahip çıkmaya, kulüp içerisinde tekrar huzuru sağlamaya yönelik çalışmalar yaptık. Sponsorluk anlaşmaları yaptık, şehri yeniden hareketlendirmeye çalıştık. Reklam anlaşmaları yaptık. Belediyemiz de sağolsun bize çok destekleri oldu. Bu yetenekli ve ahlaklı çocuklara sahip çıktığınız zaman başarı geldi. Teknik heyetimizin de bunda çok etkisi var. Fikret hocamız takıma çok ayrı hava kattı. Yeni bir yönetim, yeni bir enerji. Futbolcuları sahiplenme, huzurun sağlanması bu başarıyı getirdi. İnşallah devamını getirmek lazım.
“SÜPER LİG’İN TADINI VE ZEVKİNİ ALAMADAN DÜŞTÜK”
Balıkesirspor’un köklü bir kulüp olduğunu belirten Çiftçi, “Her ligde iddiası olan bir takım olmuştur. Burası iddiası olan bir şehir, iddiası olan bir camia ve kulüp. Süper Lig’den geçen sene düştük. 38 yıl sonra çıkmıştık. Daha tadını, zevkini alamadan düştük. İnşallah tekrar çıkmayı hedefliyoruz” dedi.
Süper Lig’e çıkıp, kalıcı olmak istediklerini vurgulayan Çiftçi, “Bütün çalışmalarımız o yönde. Tabi bunları yapmaya çalışırken, Balıkesirspor Kulübü’nün geleceğini karartacak hamlelerde bulunmak istemiyoruz. Dengeli bir şekilde gitmek istiyoruz. Hem Balıkesirspor’u bir üst lige çıkartarak başarıya taşımak istiyoruz hem de Balıkesirspor’un geleceğini genç oyuncular ile altyapısı ile yapılanması ile kurumsallaşması ile kurtarmaya çalışıyoruz. Şu anda iyi gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
Çiftçi, PTT 1. Lig’deki takımların puan olarak birbirine çok yakın olduğunu belirterek, “Takımlar birbirine çok yakın, hiç kopma yok. Biz bu ligde hedefi olan bir takımız. Şartları sonuna kadar zorlayacağız. İnşallah gittiği yere kadar bu takımın arkasında durmak istiyoruz. Güzel günler Balıkesirspor’u bekliyor. Taraftarımızı ve şehrimizi kulübümüze, takımımıza daha fazla sahip çıkmaya çağırıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok: