2016-05-17

Feyyaz ÇİFTÇİ Basın Toplantısı Düzenledi




"BALIKESİRSPOR TARİHİYLE TERTEMİZ BİR KULÜPTÜR"
Kulüp Başkanımız Dr. Feyyaz Çiftçi, Futbol Şube Sorumlumuz Harun Atabay, Asbaşkan ve Mali İşler Sorumlumuz Remzi Boncuk ile Hukuk İşleri Sorumlumuz ve Basın Sözcümüz Umut Kırtıl , PTT 1.lig Play-Off Yarı Final ilk karşılaşması olan Balıkesirspor'umuz - Multıgroup Alanyaspor öncesinde Basın mensupları ile biraraya geldiler.
Balıkesirspor Tesislerinde yapılan basın toplantısında Kulüp Başkanımız Dr. Feyyaz Çiftçi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanımız Dr. Feyyaz Çiftçi tüm taraftarlarımızı Alanyaspor ile oynayacağımız Play-Off yarı final maçına davet etti.
Toplantının başında İstanbul’da Bandırmaspor’a yapılan çirkin saldırıya değinen Kulüp Başkanımız Dr. Feyyaz Çiftçi Bandırmaspor’a yapılan saldırıyı Balıkesirspor Kulübü olarak kınadıklarını belirtti.
Çiftçi “Bandırmaspor’a yapılan saldırıyı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bandırmaspor bizim şehrimizin takımıdır. Ezeli rakibimiz ebedi dostumuzdur. Bandırmaspor’a yapılan saldırıyı Balıkesirspor Kulübü olarak kınıyoruz. Türk sporunu yöneten insanların hepsini sorumluluk sahibi olmaya açıklamalarını dikkat etmelerini istiyoruz. Taraftarı provoke edecek açıklamalardan yapmaya kaçınmaya davet ediyoruz. Bu anlamda Bandırmaspor’un yanındayız.”

“BALIKESİRSPOR TARİHİYLE TERTEMİZ BİR KULÜPTÜR”
Medyadan takip ettiğimiz 1461 Trabzon maçı sonrası yapılan açıklamalar var. Alanyaspor cephesinden merkez hakem komitesini baskı altına almaya yönelik bazı açıklamalar görüyoruz. Balıkesirspor Kulübü olarak bizim futbol tarihimizde böyle şeyler yok. Kimse Balıkesirspor Kulübünü bu tarz tartışmalar içine çekemez. Futbolun sahada oynandığına inanan bir yönetimiz. Ben bugün medyaya düşen Alanyaspor cephesinden yapılan “makamlar mevkiler gelip geçicidir fakat Alanya’lılık bakidir” şeklindeki açıklamayı kamuoyunun vicdanina bırakıyorum. Bizim 2. Devrede Alanyaspor oynadığımız maçada bazı ithamlarda bulunuyorlar. Biz futbolu sahada oynuyoruz. Hiçbir zaman hakemlerle ilgili açıklamalar yapmadık. Hakem hataları futbolun gerçekleri. İşin içinde artniyet olmadığı sürece bunlarla ilgili bir açıklama yapmayacağız. Fakat Balıkesirspor’da sahipsiz değil bu açıklamaların takipçisi olacağız. Yine Giresunspor cephesininde yaptığı bir açıklama var. Boluspor maçında kazandığımız penaltı ile ilgili imalı açıklamalar var kimse Balıkesirspor’u bu tarz kirli tartışmaların içine çekmeye çalışmasın. Balıkesirspor tarihiyle tertemiz bir kulüptür. Biz mücadelemize sahada devam edeceğiz.

“TAKIM, YÖNETİM, TEKNİK EKİP VE ŞEHİR OLARAK KALBİMİZ BİR ATIYOR”
1461 Trabzon karşısında çok tarihi bir maç yaşadık. Tarihimizde böyle bir maç olmamıştır. Çok duygusal bir karşılaşmaydı. Bir çok sonuca bağlı bir maçtı. Rakiplerin oynadığı maçlar bizi ilgilendiriyordu. Çok duygusal anlar yaşadık hep beraber ve sonunda Play-Off’u yakaladık. Karşıyaka maçını kaybettikten sonra bir çok şeyi kaybettiğimiz algılandı kamuoyunda. Takım içerisinde aldığımız tedbirler kadrodışılar ve verdiğimiz para cezaları ile böyle bir algı oluştu ama yaptığımız müdahale yerinde bir müdahale oldu ve takımımız son üç maçı kazanarak adını Play-Off’lara yazdırdı. Bunu Play-Off öncesi avantaj olarak görüyoruz. Formda giriyoruz. Takım, yönetim, teknik ekip ve şehir olarak kalbimiz bir atıyor. Hedef doğrultusunda koşuyoruz ve son 3 haftada biz takım olduğumuzu hissediyoruz. Play-Off’ta her takımın şansı eşit iyi takımlar var. İçerde bir Alanya maçı oynayacağız. Sonra deplasmanda rövanş maçı oynayacağız. İnşallah oradan da Konya’da Play-Off finalini oynayacağız.

“FİLMİN SONUNU GÖRMEK İSTİYORUZ”
Biz bu yıl sıkıntılı bir sezon yaşıyoruz .Bir çok şeyi aştık. Bir çok şeyi hallettik. Film gibi bir sezon yaşıyoruz ve bu filmin sonunu görmek istiyoruz Balıkesirspor Kulübü olarak. Allah nasip ederse Konya’da finali oynayıp kazanarak adımızı yeniden Süper lige yazdırmak istiyoruz. Kamuoyunun önünde şunu belirtmek istiyorum. Play-Off’ların sonuçları ne olursa olsun gelecek sezon Reha hocamızla çalışmaya devam edeceğiz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Biz kendisinden , performansından ve Kulüp içerisindeki çalışmalarından çok memnunuz. Balıkesirspor’un geleceğine yönelik iyi çalışmalar yapacağına inanıyoruz.

“KONGRE 30 MAYIS’TA”
Bilindiği üzere biz olağanüstü bir kongre ile göreve gelmiştik. Mayıs ayında bir kongre yapmamız gerekiyor. Play-Off programı nedeniyle 30 Mayıs’a bir kongre kararı aldık. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa 6 Haziran’da 2.toplantı olacak. Biz ilk toplantıda toplanacağımızı düşünüyoruz. Onunla ilgili daha önce İnternet sitemizde duyuru yapmıştık. Şimdi de üye listelerini askıya çıktık. Son üye sayımız 824. Tüzüğümüze göre 31 Aralık 2015 itibariyle aydatını ödeyen 449 üyemiz var. 449 üyemiz yapacağımız kongrede oy kullanma hakkına sahiptir.

“BÜTÜN TARAFTARIMIZI TAKIMINA SAHİP ÇIKMAYA BEKLİYORUM”
Takımın inişli çıkışlı performans göstermesi nedeniyle istediğimiz tribün desteğini bu sezon alamadık. Bilet fiyatlarını düşürmemize rağmen istediğimiz seyirciyi çekemedik. Perşembe günü bütün şehri , taraftarımızı stada bekliyorum. Çünkü bu çok önemli bir maç. Balıkesir’de oynayacağımız son maç. Bilet fiyatları zaten malum. Bütün taraftarımızı bu maçta Balıkesirspor’a destek olmaya takımına sahip çıkmaya bekliyorum.

“YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK”
Süper lige yükselirsek birçok sıkıntımız otomatik olarak çözülecek. Bu ligde kalırsakta çıkarsakta mantıklı davranmaya devam edeceğiz. İyi bir kadromuzun olduğunu düşünüyoruz. Takımımızın iskeletini bozmadan mantıklı transfer politikası izleyeceğiz. Ligin karakterine uygun oyuncular takviye edeceğiz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Biz takımımıza, şehrimize, taraftarımıza güveniyoruz. Allah’ın izniyle yolun sonu şampiyonluk olsun.
Şu anda gündemimzde kadro dışı bıraktığımız oyuncuları affetmek gibi bir şey yok . Bu oyuncular şu an bizim sözleşmeli futbolcularımız. Sezon sona erdiğinde durumları değerlendirilecek. Sosyal medyadan helallik dilemekle olmuyor sözleşmeler var hukuk var oturup konuşacağız. Teknik ekip bu oyuncuları kadromuzda düşünüyorsa devam edeceğiz. Aksi taktirde yolumuzu ayıracağız.

“KULÜP OLARAK ULUSAL LİSANSLA İLGİLİ BÜTÜN KRİTERLERİ YERİNE GETİRDİK”
Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Ulusal Kulüp Lisansı konusu ilgili haberler çıktı. Bizim Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili kulüp olarak yerine getirmemiz gereken mali, idari ve hukuki bütün kriterleri yerin getirdik. Bizim şu an Ulusal Kulüp Lisansı alamama durumumuz tamamen statla ilgili. Bizim insiyatifimizde olan bir şey değildir. Statla ilgili bazı yapılması gereken çalışmalar var. Onlar tamamlandığında Ulusal Kulüp Lisansını alırız bir sorun yok bu konuda.

“MALİ ANLAMDA SÜPER LİG’E İHTİYACIMIZ VAR”
Mali anlamda kulübün Süper lige çok ihtiyacı var. PTT ile Süper Lig arasında çok ciddi mali fark var. Bizim bu sezon bocalamamızda en büyük etkenlerden birisi de bu. Sözleşmelerin bir çoğu süper lig sözleşmeleriydi. Hala devam edenlerde var. Biz geldiğimiz günden bu yana 11 milyon TL’nin üzerinde bir ödeme yaptık. Bunların içerisinde Federasyona olan borçlar var banka kredileri var futbolcu borçları var. Geçmiş dönemden kalan haciz dosyaları, icra dosyaları , FİFA’lık olan borçlar var. Geçmiş dönemi yargılamak sorgulamak artık çok gereksiz o süreç başka platformda devam ediyor. Balıkesirspor Kulübü bu geçen zamanda mali anlamda çok büyük bir mesafe kaydetmiştir. Ama hala ciddi bir borç yükü var bu nedenle üst ligin gelirlerine ihtiyacımız var. Bu ligde kalırsak yine mücadeleye devam edeceğiz. Balıkesirspor her zaman hedefi olan bir kulüp olmuştur. Bu şehir bunun altından kalkar. Biz sayın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’la da bir görüşme yaptık kongre öncesi. Kendisinede anlattım çıkarsak yada kalırsak nasıl yollar izleyeceğimizi. Biz yolumuza devam edeceğiz. Balıkesirspor Kulübü teslim olmayacaktır. Süper lige çıkarsak zaten hiçbir sorun kalmayacaktır. PTT 1.lig ’de kalırsakta gelecek sezon Süper Lig’e çıkma mücadelesi vereceğiz.

“AHMET EDİP UĞUR’UN DESTEĞİYLE AYAKTA KALDIK”
Biz şu anda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un desteğiyle ayakta kaldık. Ne kadar sponsor bulduğumuzu gördük hep beraber. Sadece forma sponsorlarıyla 3-3,5 Milyon TL gelir elde ettik. Bunlarda Sayın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katkısı çok fazladır. Balıkesirspor’la ilgili yapacağımız çok şey var. Mayıs’ya yapılacak olan kongreye her şartta adayız.

http://www.balikesirspor.org.tr

Hiç yorum yok: