2016-07-29

Transferlerimizi Tanıyalım l Foxi Kethevoama



Foxi Kethevoama

30 Mayıs 1986 doğumlu Foxi,Orta Afrika Cumhuriyeti ülkesinden bir futbolcu.

Küçük yaşlarda futbola başlayan Foxi,ilk ciddi deneyimini Diosgyor takımıyla yaşadı. Burada 23 maçta 8 gol 10 asist yapan Foxi dikkatleri üzerine çekti ve Macaristan liginin güçlü takımlarından Ujpest takımına transfer oldu. Orta sahada 10 numara pozisyonundaki becerileri ve sağ sol kanatta harikalar yaratan Foxi,Ujpest takımında 3 sezon forma giydi.82 maçta 16 gol atıp 24 asist yaptı.

Foxi'nin bir sonraki durağı yine Macaristan'ın önemli takımlarından Keczkemeti takımı oldu.
2 sezon forma giydiği bu takımda Macaristan kupasını kaldırıp 54 maçta 18 gol 19 asistlik bir katkı sağladı.


Foxi,daha sonra bir çoğumuzun onu tanıdığı Kazakistan'ın,Astana takımına transfer oldu. Burada sezon lig şampiyonluğu ve süper kupa şampiyonluğu yaşadı.Burada 131 maçta 28 gol 52 asistlik bir performans sergiledi.Bir çokları ise Astana-Galatasaray maçlarında Foxi'yi tanıdı.Foxi tek başına Galatasaray defansına çok zor anlar yaşatmıştı.

Geçen sezon ise devre arasında Foxi,ülkemizde PTT 1.Ligde mücadele eden Gaziantep Bşbspor takımına transfer oldu. 10 maç oynayan Foxi ,5 gol 1 asistlik bir performans gösterdi.

10 numara mevki için önemli isimlerle görüşen Balıkesirspor'umuz,gelen olumsuz yanıtlar sonrasında Foxi Kethevoama ile anlaştı. Foxi,dünkü ilk hazırlık maçında ise 62.dakikada oyuna girip maçın uzatma dakikalarında Samsunspor ağlarını sarsarak resmi olmasa da Balıkesirsporumuz ile ilk maçında ilk golünü atmış oldu.

10 numara pozisyonunda oynaması,zaman zaman kanatlara çekildiğinde faydalı olması ve kariyerindeki 300 maçta 75 gol 106 asistlik performansı düşünüldüğünde Balıkesirspor'umuz'a katkı sağlamaması için hiç bir sebeb yok. Taraftar olarak çok şey beklediğimiz oyunculardan biri hiç şüphesiz Foxi Kethevoama..

Foxi'nin kariyeriyle ilgili ilginç bir detay; Foxi profesyonel kariyerinde hiç kırmızı kart görmedi.

Foxi Kethevoama,takımımıza hayırlı olsun !

Hiç yorum yok: