2016-08-10

Transferimizi Tanıyalım l İshak ÇAKMAK



İSHAK ÇAKMAK


Balıkesirspor'umuz'un bu sene orta sahaya transfer ettiği İshak ÇAKMAK, 20 Kasım 1992 tarihinde Muş'un Bulanık ilçesinde dünyaya gelmişti.

Futbola 11 yaşında Konya'daki bir amatör takım olan Çatalhüyük Çumra Belediyespor'da başlayan İshak ÇAKMAK güçlü fiziği ve etkili sağ ayağıyla dikkatleri çekerek 13 yaşında Anadolu Selçukluspor altyapısına transfer oldu.Burada 7 sezon forma giyip sonrasında Konya'nın en büyük takımı olan Atiker Konyaspor takımına transfer oldu.2012-2013 sezonunda Konyaspor'un PTT 1.Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselmesinde etkili oldu.

Kariyerinde ilk defa 17 Ağustos 2013 tarihinde süper ligde Fenerbahçe karşısında forma giydi ve bu maçta Konyaspor rakibini 3-2 yenmişti.

Konyaspor geçtiğimiz 2 sezon ise İshak ÇAKMAK'ı önce Boluspor'a sonrasında ise Gaziantep Bşbspor'a kiralamıştı.

İshak profesyonel kariyerinde çıktığı 234 maçta 13 gol attı.

Orta sahada güçlü bir fiziğe sahip olan İshak sağ ayağını da çok iyi kullanıyor.Duran toplarda da etkili olabiliyor. Takımımıza katkı sağlayacağı aşikar.Güvendiğim transferlerimizden birisi.

İshak ile ilgili üzücü bir detayımızda var..İshak sizce neden 87 numaralı formaları tercih ediyor?

Bunun cevabı 2011 yılında beraber forma giydiği kaleci Gürsel Yaprakçı'nın alacak verecek meselesi sonucunda çıkan çatışmada hayatını kaybetmesiyle ilgili.Gürsel YAPRAKÇI 1987 doğumluydu ve İshak ÇAKMAK ile çok iyi bir arkadaştı. İşte bu yüzden o tarihten itibaren forma giydiği tüm takımlarda İshak 87 nolu formayı tercih ediyor.Aldığımız duyumlara göre Balıkesirspor'umuz'da da aynı durum geçerli olacak.Yine ilginç bir detay Gürsel YAPRAKÇI öldürülmeden bir kaç gün önce Balıkesirspor'umuz ile anlaşmış ve Balıkesirspor'umuz ile sözleşme imzalamak için gün sayıyor olmasaydı. O günlerde yaptığımız haberimiz
http://hayalet10kolik.blogspot.com.tr/2011/05/son-dakika-gursel-yaprakc-olduruldu.html
Bu vesileyle bir kez daha Allah rahmet eylesin diyoruz Gürsel YAPRAKÇI için.



Bu arada 14 aylık evli olan İshak ÇAKMAK'ın bir de oğlu olmuştu. İshak'ın oğlunun ismi de "Gürsel"

Allah analı babalı büyütsün minik Gürsel'i. Allah nazarlardan saklasın.

İshak ÇAKMAK sezon öncesi hazırlıkları kapsamında yaptığı röportajlardan birinde " Balıkesirspor ile 3 yıllık bir sözleşme imzaladım ve artık Balıkesirsporluyum.Herkesin ortak bir temennisi var ,süper lige yükselmek.İnşallah başaracağız" demişti.

Bizde umarım öyle olur diyor ve yeni transferimize bir kez daha hoşgeldin diyoruz. Balıkesirspor'umuz'a hayırlı olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ölen gürsel isimli kaleci neden silah taşır. Bu arkadaş sporcu ise silahla ne işi olur ki!

Unknown dedi ki...

gerizekalı nerden biliyorsun üzerinde silah taşıdığını neye istinaden bunu yazdın beyinsiz karşı tarafta silah vardı olayı bilemden ötmek ne kolay