2017-08-21

Hata Yapma Lüksümüz Yok

Hata Yapma Lüksümüz Yok

Geçmişi irdelemenin çokta önemi yok.Boşa kuru laf kalabalığı yapıp zaman harcamanında.
Şuana bakmamız gerekiyor.Gerçeğe reele..

Balıkesirspor'umuz'un yaklaşık 30 milyon borcu ve transfer yapacağı oyunculara lisans çıkarabilmesi için Uzlaştırma Çözüm Kurulu'na ödemesi gereken yaklaşık 9 milyon lira var. Bugün 21 Ağustos 2017 ve FİFA tarafından verilen 8 Eylül'e kadar transfer yapabilir maddesinin bitmesine 18 gün var.Sonrası için süre uzar uzamaz bunu düşünemeyiz,lüksümüz yok.

2 tane maç oynadık.Adana Demirspor maçının ilk yarısında gayet iyi iken 2.yarıda yenilmediğimize şükrettik. Erzurumspor deplasmanında ise malumunuz kaybetmememiz gereken bir maçı resmen rakibe hediye ettik.

Maç sinir stresi ile tepkimiz haliyle teknik direktör ve oyunculara oluyor? Peki tek suçlu hatalı onlar mı? Bunu irdeleyelim.

YÖNETİM
Yine kurumsallaşma yine borç bitirme ve yine belediyenin ayarladığı isimlerden oluşan bir yönetim geldi takımın başına. Ancak yeni yönetim başkan Remzi BONCUK'un twitter'da ara ara taraftarların mesajlarına verdiği cevaplar hariç,hiç bir basın açıklaması yapmadı şuana kadar. U.Ç.K borcu hepimizin merakı. Ne aşamadayız? Bu para ödenecek mi? Ankaragücü başkanı cumhurbaşkanına kadar çıkıp Ankaragücü'nün önünün açılması için herşeyi yaparken,biz Balıkesirspor yönetimi olarak ne yaptık? Yada neden yapmadık? Biz yönetimden herşeyin daha şeffaf olmasını bekliyoruz hep.Ama bunu genelde göremiyoruz. Eğerki bu takım transfer yapmayacaksa,yönetimi buraya getirenler 9 milyon lira ödeyip takımı düzlüğe çıkaramayacaksa zaten biz çok koşturmayalım.

TEKNİK HEYET
Can CANGÖK yönetiminde 31 resmi maç. 8 galibiyet 12 beraberlik 11 mağlubiyet.. 21 kişilik maç kadrosuna 17-18 futbolcu koyup,oyuncu değiştirmemek için elinden geleni yapma. Hoca ne düşünür ne eder bilemiyoruz ancak iki maçta da oyunun 2.yarısında orta sahamızın düşmesi karşısında oyuna herhangi bir müdahalede bulunulmaması büyük hata. Dakikalar geçtikçe yapılan pas hataları ve oyundan kopmalar,yapılmayan müdahalelerin saha içindeki yansıması. Teknik heyet tüm taraftarların gördüğünü görüp oyuna müdahalede geç kalmamalı. Gerektiğinde risk alabilmeliyiz.. 89.dakikada 3-2 öndeyken 8 kişi hücumda olmasının herhangi bir taktikle alakası yok,bu bütünlüğü saha kenarında koruması gereken teknik heyet bu taktik disiplini sağlamalı.

FUTBOLCULAR
Onlara lafımız tabiki çok olamaz.Hepsinden Allah razı olsun,karakter gösterip takımda kalmaları bile gönlümüzde taht kurmalarını sağladı.Ancak herşey birazda onlarda bitiyor. Nizamettin ÇALIŞKAN garanti pas vermek varken rakibe topu iade etmeyecek,Glumac topla çıkarken hata yapmayacak,Abdülkadir ÖZGEN kaleciyle karşı karşıyayken daha müsait durumdaki arkadaşına pas verecek,Atilla ÖZMEN direkten dönen topu kontrol edebilecek ve daha fazlası. Çünkü bu sene farklı. Gerçekten hata lüksümüz yok. Futbolcu arkadaşlarımız kızmasın,fantezi hakkımız yok. Biran önce ligde 40 puan toplayabilmeliyiz,gerisi şuan için hayal.Biz gerçeğe bakalım,hatasız oynayalım,haydi ÇOCUKLAR !

ŞEHİR-TARAFTAR
3.ligde fazla seyirci almaktan ceza yiyen şehir. Balıkesir Kuvayi Milliye Şehri mücadele şehri diyorsak Atatürk Stadı her maç dolacak dolmalı ! İçerde ortalama 5 bin taraftar deplasmanda ortalama 100 taraftar Balıkesir'e yakışmıyor. Seviyoruz taraftarız diyorsak,taraftar olarak bizlerde elimzden geleni yapmalıyız. Bir çoğumuz 10 yıl önce amatörüde gördü,süper ligi de. Her ligde olsa yine destekleriz ama gerek yok,biz yerimizde rahat olalım. Belki bizim için en iyisi TFF 1.Lig,buradan bir yere kıpırdamayalım. Tepe taklak olup bırakın amatöre düşmeyi,kapanan takımlardan olmayalım. Bu takım ne yönetimin ne teknik heyetin ne de futbolcuların,bu takım bizim Balıkesirlilerin. Hata yapmayalım hemen şimdi bu haftadan itibaren sahip çıkalım !

Allah hepimizi "Bugün Balıkesirspor için Ne yaptın ? "dendiğinde cevap verebilenlerden eylesin.Gün mücadele gün kenetlenme ve gün hata yapmama günü. Haydi BALIKESİR!

Hiç yorum yok: