2017-09-12

Remzi BONCUK: 24 Dosya Kapattık



Balıkesirspor  yönetimi basın mensuplarıyla City Meats Restorandaki kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
10 Temmuz'da yapılan Olağan Kongrede Başkanlığa seçilen Remzi Boncuk ve yönetim kurulu, City Meats Restoranda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Kahvaltıya başkanımız Remzi Boncuk ile birlikte; yönetim kurulu üyelerimizden İrfan Gündoğan, İrfan Sarıgül, Sadettin Akbaba, Harun Kızılgül, Murat Ustalı, Yusuf Demirbaş, Metin Yeşilağaç, Özkan Savran ve Sezai Doğan katıldı.

BAŞKANIMIZ 2 AYLIK SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ
Balıkesirspor  Başkanı Remzi Boncuk, yeni yönetim olarak 2 aylık bir süreci tamamladıklarını belirtip, " Çok yoğun bir süreçten geçtik. Genel kurulun geç yapılması bizi biraz zorladı. Normalde genel kurul mayıs ayı içinde yapılıp transfer sürecine geçilmesi lazımdı. Ama biz 10 Temmuz’da göreve geldik. Bundan sonra da başka zorluklar başladı. Devre arasından bu yana UÇK’da transfere engel bir çok dosya ve FIFA’da transfer yasağımız vardı. Girişimlerimizin sonrasında 28 Temmuz’da transfer yasağını kaldırdık. 28 Temmuz’da yasağın kalkmasından sonra bizim hızla çalışmalara başlamamız gerekiyordu. Takımımızın transfere ihtiyacı olduğu gibi, UÇK’da da transfere engel bir borç listesi vardı. Kaynak yaratılarak bunların halledilmesi gerekiyordu. Bu miktarda 12 milyon TL civarındaydı. Öncelikle ulusal kulüp lisansını alabilmek UÇK'da bir önceki yıldan sarkan borçları ödememiz gerekiyordu. Ulusal kulüp lisansını alabilmek için Jabbie ve Abdurrahman Dereli’ye olan borcu ödedik. Ulusal kulüp lisansını bu şekilde aldık. Eğer bunu alamasaydık lige eksi puanla başlayabilirdik" diye konuştu.

24 DOSYAYI KAPATTIK, ASLAN PAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN

Sezonun başlamasıyla birlikte çalışmalarını sıklaştırdıklarını belirten Başkanımız, "Hep birlikte neler yapılabilir bunun üzerinde çalıştık. UÇK dosyaları üzerinde çalışmalara başladık. Bazı oyuncularla belki 20 sefer görüşüldü. Bir yandan da transfer edilebilecek oyuncuların elemelerinin yapılması gerekiyordu. Bugün 5 oyuncu transfer ettik ama belki 100 oyuncuyu gözden geçirdik. Ayrı ekip de kaynak yaratmaya çalıştı. Çok uğraştık gerçekten ve transferin bitmesine 3 gün kala UÇK’daki dosyaları kapatarak transfer tahtasını açtık. Bugüne kadar UÇK’da kapatılan 24 tane dosya var. Bu dosyalar kapatılırken de sadece 740 bin TL banka kredisi kullanıldı. Yani bir borçla başka bir borcu kapatma şeklinde olmadı bu işlem. O yüzden de kulüp için çok iyi olduğunu düşünüyorum. Geleceğe dönük birçok sıkıntıyı aştık. Bu süreçte yönetimin dışında çok geniş bir ekip çalıştı. Tam bir takım çalışması yaptık. Bu süreçte mevcut oyuncularımız da bize çok yardımcı oldular. Kısmı ödemelerini yaptık onlara da teşekkür ediyorum. Bu kaynağın yaratılmasında aslan payı Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Edip Uğur’undur. Ona da çok çok teşekkür ediyorum. Onun destekleri sonucunda bugünlere geldik" dedi.

ŞEHİRDE MORALLER YERİNDE

Ligin ilk iki haftasında şanssızlıklar yaşadıklarını belirten Boncuk, "Takımımız aslında lige iyi başladı ancak şanssız sonuçlar aldık. İlk maçta hakem hatasıyla galibiyetten olduk. Erzurum maçında 40 yılda bir olacak şey başımızı geldi. Elimizdeki üç puanı hediye ettik. Fakat bu bizim için erken bir uyarı oldu, sonrasında üst üste 2 galibiyet alarak nefes aldık. Bu süreç bize gösterdi ki transfer şart. Çünkü

takımın kapasitesi belli. Bunun sonucunda takviyelerimizi yaptık. Şunu belirtmek istiyorum. 2 maç üst üste kazanmak güzel bir şey. Şehirde moraller yerinde. Pozitif bir hava oluşuyor. Herkes umutlu ancak lig çok uzun bir maraton. Sırf sahadaki sonuca odaklanıp hareket etmek doğru değil. Sabırlı olmak gerekiyor. Şehirde herkesin yürekten istemesi gerekiyor. Şuan takım içinde güzel bir hava var" diye konuştu.

15 MİLYON ÖDEME YAPTIK, 2.5 MİLYONLUK BORÇ İÇİN 11.5 MİLYON ÖDEYECEĞİZ

Göreve geldikleri yaklaşık 2 aylık sürede 15 Milyon liralık bir ödeme yapıldığını belirten Başkanımız, "Biz göreve geldiğimiz zaman genel kurulda açıklanan bir borç rakamı vardı. 20 milyon 300 bin TL gibi. Daha önce basın açıklamasında bu rakamın muhasebe açısından % 100 doğru olduğunu belirttim. Ama burada dövize bağlı borçlarımızda sözleşme tarihindeki kurlar baz alınıyor. Ne zaman ödeme noktasına geliyorsunuz o zaman güncel kurdan ödüyorsunuz. Zaten yabancı oyuncuların hepsinin sözleşmesi döviz üzerinden. Ben o gün hesaplama yaptırdığımda bu borç 29 milyon TL civarındaydı. Bunu ödemeye gittiğimizde mahkeme masrafları, avukat masrafları da ekleniyor. 15-16 milyon lira yeni sezon bütçesi belirledik, onunla birlikte 45-46 milyonluk bir tablo ortaya çıktı.

Biz bu 2 aylık süreçte 45 milyonluk bütçenin yaklaşık 15 milyonunu ödedik. Bunun 12 milyon TL’si UÇK ve FİFA dosyaları, 500 bin TL eskiye dönük borçlar. 2.5 milyon TL’de bizim güncel harcamalarımız. Geride 17,5 milyon ödememiz gereken borç var. Yapılacak olan şey bunları nasıl ödeyeceğimiz. Yaklaşık 7 oyuncuya borcumuz var. Ama bunlarda büyük miktarlar. Bunlarla ilgili yapılandırma görüşmeleri yapacağız. Tabi bunlar yaratılacak kaynaklara göre olacak.

Gerçekten bu ödenen paralar insanın kanına dokunuyor. Bir futbolcu kulübe geldiğinde 1-2-3 yıllık sözleşmelere imza atıyor. 3 yıllık sözleşme imzaladığında, oyuncu birinci yılın sonunda ayrılmak istediğinde sorunlar çıkıyor. Futbolcular bir kere kırgın ayrılıyor. Bir de örnek vereyim bir futbolcunun o tarihte 49 bin euro alacağı var. Ama futbolcuya 350-400 bin Euro para ödüyoruz. 98 bin Euro alacağı olan oyuncuya 500 bin Euro ödeniyor. Bir futbolcu var o tarihte alacağı 250 bin Euro ve şuan kapatmadığımız dosyalardan biri. En kötüsü bu ve rakam 1 milyon 200 bin Euro civarında. Buna avukatlık ve gecikme zamlarını da ekleyince rakam 5 milyon TL’yi geçiyor. Biz Balıkesirspor olarak isim hakkını 5 milyona sattık, bir oyuncuya ödeyeceğimiz para 5 milyon TL. Ben bunları şunun için örnek gösterdim. Eğer zamanında bu oyuncular anlaşarak ayrılsalardı böyle olmazdı. Bu Türk futbolunun kanayan bir yarası. Bu hatalar maalesef bizim kulübümüzde de yapıldı. 2.5 milyona bitecek şeyler için 11.5 milyon TL ödemek zorunda kalıyoruz. Kimse başkalarının hatalarını düzeltmek zorunda değil" diye konuştu.

5 OYUNCUYA 500-550 BİN EURO

Transfer yaparken ince eleyip sık dokuduklarını belirten Remzi Boncuk, "Yönetici arkadaşların bazı kararlar alırken çok dikkatli olması lazım. Biz geçmişin borcunu ödüyoruz. Kimse kimsenin geleceğini ipotek altına almamalı. Bu sadece bizim kulüpte değil bütün kulüplerde olan bir durum. Bütçeleme, harcama kararları, transferlerin doğru yapılması çok önemli. İşin bütçe kısmında kimsenin macera aramaması lazım. Bizim de bu sene yaptığımız transferlerde dikkat ettiğimiz 2 nokta var. Biri teknik ekibin görüşleri, diğeri ise işin mali kısmı. Bizim yaptığımız transferler ligde fiyat kalite dengesinde en iyi transferler. Bu transferlerin katkısının ne olacağını zaman gösterecek. Neticede bir futbolcuyu alırken geçmişteki başarısına bakıyorsunuz. Bir ürün değil bu. Geçmişteki başarısı gelecekteki başarının garantisi olmuyor maalesef. Yeni transferlerin doğruluğunu veya yanlışlığını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Sorulan bir soru üzerine transfer edilen 5 oyuncunun maliyetinin 500-550 bin euro civarlarında" diyerek sözlerini tamamladı.

SARIGÜL:" TEKNİK EKİPLE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIK"
Kahvaltılı basın toplantısında söz alan As Başkan ve Futbol Şube Sorumlumuz İrfan Sarıgül ise yeni transferle ilgili görüş belirtti.
Teknik ekiple birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Sarıgül, " Öncelikle maliyetsiz oyunculara gitmemiz gerekiyordu. Örneğin Beşiktaş'tan transfer ettiğimiz Sedat Şahintürk için 2 ay çaba sarfettik. Bize katkı yapacaktır. Umarım onu A Milli Takım düzeyinde de izleyeceğiz. Ligi bilen oyunculara öncelik gösterdik. Steve Beleck ve Mahatma Otoo'yu bu yüzden tercih ettik. Yaşları 23-24 olan bu oyuncular bize artı değer katacaktır. Cumali Bişi orta sahanın direncini arttırabilecek genç bir isim. Orta sahada yumuşak bir takımdık, sertlik getirecektir. Ismail Aissati daha önce 7 milyon euro bonservis bedeli ödenmiş bir oyuncu, onu inanılmaz bir bedelle takımımıza kattık. Özellikle yeni transferlerimiz kaliteleri kadar, karakterli duruşlarıyla da bize katkı yapacaktır" dedi.

Hiç yorum yok: