2017-12-26

2017-2018 Sezon İlk Yarısı Balıkesirspor Değerlendirilmesi

Sezonun ilk yarısını 23 puanla 8. sırada bitiren Balıkesirspor'umuz'da en golcü futbolcular 9 kez fileleri havalandıran Abdülkadir ÖZGEN ve Mahatma Otoo oldu

Balıkesirspor'umuz, 2017–2018 sezonunun ilk yarısını 23 puanla 8. sırada tamamladı.

Balıkesirspor'umuz 2017-2018 sezonuna Can CANGÖK yönetiminde başladı. Yönetim koltuğunda ise Remzi BONCUK ve ekibi yer aldı.

Sezonun ilk yarısında kupada Kars 36 Spor'a elenen Balıkesirspor'umuz ligde oynadığı 17 maçta 7 galibiyet 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.Kulüp lisansı alamadığımız için silinen 3 puanımızla birlikte böylece ilk yarıyı 23 puanla tamamlamış olduk.

Ligde oynadığı 17 karşılaşmada toplam 32 gol atan Balıkesirspor'umuz, kalesinde ise 28 gol gördü.

İlk yarıda inişli çıkışlı  bir performans sergileyen takımımız 2 defa seri yakaladı. Öncelikle 3 maç üst üste kazanamama ( Elazığspor,Rizespor ve Samsun maçlarında 2 puan ), sonra ise 3 maç üst üste galibiyet ( Gaziantepspor,Boluspor,Adanaspor maçlarında 9 puan ) serileri yakaladık.

Ligde ilk 6 sırada bulunan takımlara yenilmeyen Balıkesirspor'umuz ( 6 maçta 12 puan ) aynı başarıyı alt sıraaki takımlara karşı gösteremedi. Ligde son 6 sırada bulunan takımlara karşı ise tek galibiyetini Gaziantepspor'a karşı aldı. Son sıralarda bulunan Eskişehirspor,Samsunspor ve Manisaspor'a karşı kaybettik.

KENDİ SAHAMIZDA DAHA İYİYİZ

Balıkesirspor'umuz, sezonun ilk yarısında kendi sahasında 8 karşılaşma oynadı.

Oynadığı 8 maçın 4'ünü kazanan Balıkesirspor'umuz, 3 maçtan beraberlikle ayrılıp, 1 defa yenildi. Kendi sahasında toplam 14 gol atan Balıkesirspor'umuz, 15 puan kazandı.

Balıkesirspor'umuz, deplasmanda oynadığı 9 maçın ise 3'ünden galibiyetle ayrıldı. Rakip sahada oynadığı diğer karşılaşmalarda 2 beraberlik elde eden Balıkesirspor'umuz, 4 kez de yenildi.

Balıkesirspor'umuz, deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada 18 gol atıp  11 puan topladı.


EN  ÇOK FORMA GİYEN: BÜLENT CEVAHİR

Sezonun ilk yarısında takımımızın formasını tüm maçlarda giyen tek oyuncumuz Bülent CEVAHİR olurken,onu Tomislav GLUMAC ve Oğuz YILMAZ izledi.

Büyük umutlarla transfer edilen Steve BELECK ise toplam 155 dakika sahada kalırken skora herhangi bir katkıda bulunamadı.

EN GOLCÜLER: OTOO ve ABDÜLKADİR 

Balıkesirspor'umuz'da sezonun ilk yarısında en golcü isimler attıkları 9'ar golle ligin gol krallığında'da önde olan isimleri Abdülkadir ÖZGEN ve Mahatma Otoo oldu.

Öte yandan Beşiktaş'tan kiraladığımız Sedat ŞAHİNTÜRK ise attığı 4 golle ve mücadelesiyle dikkatleri üzerine çeken bir oyuncumuz oldu.


EN AGRESİF OYUNCU UĞUR AYGÖREN


Balıkesirspor'umuz'da sezonun ilk yarısında en çok kırmızı kart gören oyuncu,lig ve kupada birer kırmızı kart gören Uğur AYGÖREN oldu.

Cumali BİŞİ,İsmail AİSSATİ,Tomislav GLUMAC,Oğuz YILMAZ,Cüneyt KÖZ ise gördükleri 4 'er sarı kartla en çok sarı kart gören oyuncularımız oldu.


İYİ YANIMIZ

Balıkesirspor'umuz sezonun ilk yarısında Giresunspor hariç tüm takiplerine gol atmayı başardı.
Hemen hemen her maçta oyunun pozitif yönünü oynamaya çalışmamız,oyunu çirkinleştirmememiz kamuoyu tarafından da desteklenen tarafımız.

-3 puan cezasına rağmen genel anlamda playoff potası civarlarında olmamız da takımımız adına umut verici bir gelişme diyebiliriz.


KÖTÜ YANIMIZ

Ligin alt sıralarındaki takımlara karşı konsantrasyon eksikliği mi yaşıyoruz bilemiyorum ama bu takımlara karşı kazanamamamız kendi adımıza büyük bir eksi.

Öte yandan hemen hemen her maçta kalemizde gol görmemiz de kötü yanımız. Eğer ki hedefimiz üst sıralarsa takım savunmasına gereken önemi vermeliyiz. Yoksa 2.yarıda daha zor geçecek bir periyotta bunun sıkıntısını daha çok yaşayabiliriz.


Hazırlayan:
hayalet10kolik
 Hüseyin KOÇ

Hiç yorum yok: