2009-08-27

Bir Tarih Canlanacak !


Balıkesirspor-Bandırmaspor maçı için yavaş yavaş hazırlıklara başlanıldığını düşünüyorum..Gerçekten bu hafta sonu bizi mükemmel bir maç bekliyor..Taraftarlar olarakta mükemmel olacağımızı,bu stadı tıklım tıklım dolduracağımızı düşünüyorum..Allah utandırmasın..

Şimdi bir tarihi daha canlandırmanın zamanı geldi diyorum..Kimi zaman deplasman otobüslerinde,kimi zaman 5-10 kişi toplandığımızda kendi aramızda yaptığımız bir tezahuratı,bu sezondan itibaren Balıkesirde,deplasmanda her maçta güçlü bir şekilde yapılması gerekir bence..Bu tezahuratı hemen hemen hepimiz tahmin etmiştir..

"1.2.3.
BALIKESİRSPORRRRRRRRR
HEEEEEYYYYY...
BALIKESİRSPORRRRRRRRRR
HEEEEEYYYYYYYYYY...
BALIKESİRSPORRRRRRRRRR
HEEEEEYYYYYYYYYYYY...
BAL BAL BAL
KES KES KES
BALKES BALKES HEY
KIRMIZI
BEYAZ
CİM BOM BOM
BALKES..."

Bu tezahuratı pazar günü Bandırmaspor maçından önce stadımızda çok güçlü bir şekilde tüm stad hep bir ağızda yapmalıdır..Bunun içinki 10Kolikler tribün liderlerimizin maç başlamadan hemen önce orta yuvarlağa geçip,bu tezahuratı tüm taraftarlarımıza hep bir ağızdan söyletmei gerekir..Yapamazmıyız? Alasını yaparız diyorum...

Haydi Balıkesir Ayağa !

6 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

bu tezeruhattaki cimbombom nedir?

Sade dedi ki...

bende aynı soruyu sormak için yorum yazacaktım. Bir acıklarsan seviniriz.

Hayalet10kolik dedi ki...

Bunu bende çok merak etmiştim küçüklüğümden beri.Bana bu konuda Balıkesirsporlu büyüklerim şunu anlatmıştı..Balıkesirspor 1966'da kurulduktan sonra 1970 yıllarında stadda hep bu tezahurat söylenirmiş maçtan sonra falan..Sonrasında ise 1975 senesinde 1.ligde ( Turkcell Süper Lig) iken Balıkesirdeki Balıkesirspor-Galatasaray maçından önce bu tezahurat yine söylenilmiş ve daha sonra bizim alt liglere düşmemiz,Galatasaray'ın ise bu tezahuratı belli bir süre kullandıktan sonra bırakması ama lakabının cimbombom olarak kaldığı..Ayrıca Galatasaray'ın ilk renklerinin kırmızı-beyaz olduğundan dolayı bu tezahuratı söylediği falanda söylenir..Ama cimbombom nerden gelir bunu bende bilmiyorum..Ama Galatasaray ile bir bağlantısı yoktur..İlk duyan herkes nerden geldiğini ve de çalıntı olduğunu falan düşünüyor yada özentilik..Ama dediğim gibi ilgisi yok..

Adsız dedi ki...

hayalet dediklerinin bir kısmı doğru olabilir ama balkes lafını galatasaraylılar söylememiştir.İlk renkleri kırmızı-beyazdır haklısın ama cimbom çok anlamsız olmuş orada..

Semt Aşığı dedi ki...

orda ahenk olsun diye cim bom bom kullanılmış olabilir zamanında.Eskiye saygı duymak lazım ama benim tribünlerimde olsa söylemek istemezdim.Ya aslına bakılırsa gs-fb-bjk tribünlerinde dönen besteler hiç mi söylemiyor buda söylensin.

Hayalet10kolik dedi ki...

Bakalım artık yaparsak nasıl olacak..Aslında bazıları da kırmızı-beyaz şimşekler diyor..Ama aslı benim yazdığım gibidir..Ayrıca dediğin gibi ortada dönen besteler zaten hemen hemen hep aynı besteler..Ama bu bizim :):)