2010-07-14

Balıkesir Atatürk Stadı Yenileniyor




Atatürk Stadı Yenileniyor


İhale süreci tamamlanan stadyumun tribünlerinin genişletilmesi ve yeniden dizaynıyla alakalı tadilat işine ilk kazma vuruldu

TRİBÜNLER 15 BİN 800 SEYİRCİ KAPASİTELİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, 9 Haziran'da düzenlenen ihaleye 9 firmanın dosya gönderdiğini, bunlardan 8'inin teklif sunduğunu söyledi. Teklifler arasında ihaleye kişisel olarak giren İnşaat Mühendisi Soner Köse'nin verdiği 783 bin 898 TL'lik (+ KDV) teklifin en uygun teklif olduğu ve kabul edildiği bildirildi. Türkiye'nin Konya ile birlikte tek velodrom pistine sahip olan stadyumdaki bu bölge tamamen kaldırılacak. Bunların yerine betonarme ilave tribün yapılacak. Tribünlerin tamamı koltukla kaplanacak. Kapalı tribün genel bakım ve onarımdan geçecek. Basın tribünü de yeniden düzenlenecek, girişi müstakil hale getirilecek. Basın tribününde akredite basın mensuplarından başka kimse bulunamayacak. Engelliler için de ayrı bir engelli tribünü yapılacak. Stadın giriş çıkışları yeniden düzenleniyor. Fırıntaş tarafındaki kapı ana giriş olacak. Kapalı tribüne dışarıdan yapılacak ayrı merdivenlerden girilebilecek. Soyunma odaları, hakem odası, doping odası yapılacak.

VALİ ARSLAN: "KİMSEYE BEDAVA MAÇ YOK"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, yakında ayrı bir ihaleye çıkacaklarını, bununla turnike sistemlerini yenileyeceklerini, Balıkesir Atatürk Stadı ile birlikte Bandırma stadında da turnikelerin yenileneceğini, bu çerçevede vatandaşların evlerinden internet üzerinden bilet satın almalarının mümkün olacağını açıkladı.
Bugün stadyumdaki tadilat çalışmalarının ilk günü münasebetiyle sahaya giren Vali Yılmaz Arslan, İl Müdürü Oğuz Kaynak ve şirket yetkililerinden bilgi aldı. İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk ile işi üstlenen mühendis Soner Köse'nin de hazır bulunduğu incelemede konuşan Vali Yılmaz Arslan, sezon açıldıktan sonra şeref tribününe kimsenin bedava maç izlemeye gelmeyeceğini söyledi. Bu konuda kararlı olduğunu ifade eden Vali Arslan, "Kimseye öyle bedava maç seyretmek yok. Herkes parasını verip biletini alacak. Hatta ilk kombine bileti bana satın" dedi. Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk'e kombine bilet fiyatlarını soran Vali Yılmaz Arslan, yeni sezon kombinelerin 300 TL olduğunu öğrenince, kulüp başkanına rakamı tekrarlattı. Yılmaz Arslan, "Ne yapalım alacağız, Balıkesirspor'u izleyeceğiz" dedi.



İKİNCİ İHALE İLE TRİBÜNLER TAMAMEN KAPANACAK

Bu arada, ilk iş gününde mevcut tribünlerin önündeki tel örgüler işçiler tarafından kesilerek söküldü. Demir profiller de kesilirken, iş makinesi de velodromu yıkmaya başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, yenilenecek olan tribünlerin tamamen koltuklarla kaplanacağını belirtti. Kaynak, tribünlerin üzerlerinin tamamen kapatılıp kapatılmamasıyla ilgili soruya bunun için önümüzdeki süreçte ayrı bir ihaleye çıkılacağını ve bu ihalenin sonunda tribünlerin tamamen kapalı olacağını bildirdi. Vali Yılmaz Arslan, stadyumdaki çalışmaları yerinde gördükten sonra ilgililere gösterdikleri itina için teşekkür edip başarı diledi.

Hiç yorum yok: