2011-01-21

Söz Sırası Demirsporlu'da l Erdi COŞANOĞLU

Söz Sırası Demirsporlu'da l Erdi COŞANOĞLU







Bu haftaki röportaj konuğumuz, pazar günü karşılaşacağımız Adana Demirspor taraftarlarından birisi..Erdi COŞANOĞLU.Sağolsun bizi kırmadı ve teklifimizi kabul etti...Bir kez daha kendisine teşekkür ediyoruz..Lafı uzatma röportaja geç diyenleriniz olabilir,hemen geçiyorum (:


1- Öncelikle tanımayanlar için sormak gerekirse Erdi COŞANOĞLU kimdir?


- 1988 Adana doğumluyum ( Öyle böyle değil vallahi araştırdım hakiki Adanalıyım :) ); ilkokul, Ortaokul ve Liseyi pek iyi sayılmayacak bir seviyede evime yakın bir yerlerde bitirmeyi başardım, Lise yıllarımda bir ağabeyimin telkini, önerisi ve isteği ile Demirsporlu olma yolunda ilk adımlarımı atıım. Allah'a şükür 10 sene kadar Demirspor tribünleri içinde bulunuyorum. Şans eseri Devlet Memuru olmaya hak kazanmış birisi olarak tayinimin İstanbul'a çıkması neticesinde Adana Demirspor İstanbul Tayfası içerisinde kendimizi bulduk ve bu şekilde devam eden bir yaşam işte...


2-Biliyoruz ki ülkemizde genel anlamda 3 büyük takımı tutma olayı var..Öyleki geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankette ülkenin %90ının büyük diye tabir ettiğimiz takımları tuttuğu sonucu ortaya çıktı..Hatta o ankette 7.sırada Adana Demirspor vardı..Soruya geçecek olursak neden Adana Demirspor?

- Hangi arkadaşımıza bu soruyu sorsanız, size vereceği cevap hep birbirine paraleldir. Sizlere Adana Demirspor'un kendi hayatına ne kadar hüzün, ne kadar gözyaşı, ne kadar keder getirdiğini anlattıkça anlatır. Ama bu bir şikayeti değil; bir direnmeyi simgeler... Adana'ya karşı Adana'yı savunmamın simgesidir bu... İşte bu direniş bağlılığa dönüşür. Ardından sevgiye, saygıya... Vazgeçilmeme noktasında takılıp durur bu sevgi... Adana Demirspor çünkü ; Haksızlığa, vurdumduymazlığa karşı 12-13 yaşlarında ki kardeşlerimizin bile atacağı bir tokat olabiliyor Demirspor.



3- İstanbul'da yaşıyorsunuz ve bir çok Adana Demirspor maçını haliyle kaçırıyorsunuz..Gurbette Demirspor'lu olmak gurbette taraftar olmanın avantajı ve dezavantajı nelerdir..Neler düşünüyorsunuz?


-Yaşadığın yer olan, arkadaşlarının, sevdiğinin bulunduğu bir yerden başka bir yere; hiç bilmediğin bir havayı teneffüs etmeye, hiç görmediğin yollarda yürümeye, sesini hiç duymadığın kişilerle konuşmaya gitmek, memleketinden uzaklaşmak veya gurbete yaslanmak bizler için (Tribünde bulunan insanlar) büyük bir sınav zannedersem. Demirsporluluk konusunda bir sınava girdiğimizi Adana Demirspor İstanbul Tayfası adına net şekilde söyleyebilirim. Ancak bu sınavda kopya çekmek serbest :) Soruları beraberce yapmak serbest... Gurbette Demirsporlu olmak, başka bir direniş hikayesidir aslında, Memlekette savaştığın kadar gurbette de savaşmak demek... Bir ailenin, dışarıda bulunan insanlara karşı birlik beraberlik içinde gösterilmesi lazımdır ve gurbette de bu birlikteliğin gösterilmesi halinde pozitif etki başlamış olur. Biz bu birlikteliği yakalama, yakalatma ve yayma konusunda çalışmalar yaparak avantaj elde ediyoruz. Gurbette bulunmanın zorluklarının en önemlisi gelişmelerden gecikmeli olarak haberdar olmaktır. Vizontele misali :) Bütün memleket bir habere sevinip bitiyor, biz daha sonra seviniyoruz. Gerçi teknolojinin ilerlemesi ile bu olay minimum seviyeye inmeye başladı. Herşeye rağmen Gurbette Demirsporlu olmak güzeldir, hoştur...


4- Kendi takımıma geçecek olursak Balıkesirspor'umuz hakkında neler düşünüyorsunuz...Dışarıdan Balıkesir ve Balıkesirspor nasıl görünüyor?

- Balıkesir'e bir iş dolayısı ile bir defa gidebildim. "Höşmerim" i hiç unutamam (Adını unuttuğumdan dolayı google'dan yardım aldım.) Gerçekten insanları çok sıcakkanlı Akdeniz insanı gibi... Balıkesirspor ile aynı gruba düşmeden önce herhangi bir ilişkim bulunmuyordu. Aynı gruba düştükten sonra biraz inceledim. Aslında benim ilgi alanım takım değil taraftardır... İlk yarıda ki maça gelememiştim fakat bizleri çok iyi ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür ederim... Bilinçli taraftar geleneği konusunda takip ettiğim kadar ilerleme gösteriyorsunuz. Umarım daha çok devam eder. Bilinçlenmeyi tüm Balıkesir ve Balıkesirspor'a aşılarsınız...

5- Şimşekler Grubu kendini ispatlamış ve gerçekten övgüye değer bir taraftar grubu.. Peki sizce Balıkesirspor'umuz'un taraftar grubu olan 10Kolikler hakkında neler düşünüyorsunuz..?

- 10Kolikler'i takip etme fırsatım oluyor. Hatta Pendikspor maçımıza 10Kolikler'den 2 kardeşimiz de iştirak etmişti. Tanışmıştık, hoş çocuklardı... Ben tribünlerin her zaman tek olanından yanayım. Yani bir takımın tek taraftar grubu olmasını isterim. Zannedersem siz de tribünde tek taraftar grubusunuz. Böyle olunca tribünde birlikteliği yakalamışsınız demektir. Tribünlerde birlikteliği yakalamak; işin zor olan kısmını geçmek demektir. Ayrıca kurumsal renklerin tribününüzde ağırlıklı olması sevindirici, 10Kolikler'e mensup kardeşlerimizin hiç değilse boyunlarına bir atkı takıp maça o şekilde gitmeleri, hem bağlılık, hem görsel, hem de birliktelik açısından önem arzediyor... Takipçinizim...

6- Hafta sonu Adana'da; Demirspor-Balıkesirspor karşılaşması oynanacak..Her iki takım açısından önemli bir mücadele.. Ligin 5.si ve 6.sı mücadele edecek..Sizce bu karşılaşma nasıl geçer,nasıl sonuçlanır... Lig sonu içinde bir değerlendirme yaparsak bu iki takım ligi kaçıncı sıralarda bitirir?


- Ligde oynadığımız her maç bizim için çok önemli fakat bunu bizim dışımızdakiler kavrayabiliyorlar mı? bu konuda şüpheliyim. Geçen hafta yenilmiş olmanın verdiği stres ile bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıkacak olmamız beklenebilecek bir durum ancak sonuca etki edecek konu ne olabilir diye sorarsak "ŞİMŞEKLER GRUBU"nun bu konuda etkisiz davranmayacağını düşünüyorum. Gerekenler tribünsel dilde konuşulacaktır ve sahaya katkı sunulacaktır. Her iki takımında bir seri yakalaması takdirde playoff lara kalabileceğini düşünüyorum. Aksi halde tehlike çanları çalması hiç de uzak bir durum değil...


7-Ligin ilk yarısında hem bizim hem sizin taraftarlarınız teknik direktörler hakkında olumsuz düşüncelere sahipti.. Bunun sebebi sizce nedir? Ayrıca takımların kendi öz değerlerine,kendi altyapılarına çok fazla güvenmemeleri hakkında neler söyleyebilirsiniz..Olması gereken bu mudur?

- Bir teknik direktör hakkında olumlu veya olumsuz konuşmalar mutlaka olur ve olmaya da devam edecektir ancak teknik adam olumlu durumu veya olumsuzluğu değiştirecek güce sahiptir... Yıllarca futbol maçları izleyen bizlerin futbol konusunda hiçbirşey bilmediğini söylemek abesle iştigaldir. Bizim görebildiklerimizi; bir teknik adamın görememesi haliyle taraftarın gözünde seviyesini yitirmektedir... Bir takımın kendi öz değerlerine sahip çıkmaması, güvenmemesi o takımın sonunu getirebilir. Zannedersem kurallar gereği takımların belirli sayıda alt yapıdan oyuncuları alması gerekli ancak bunun sadece kurallar gereği olmasında rahatsız olmak lazım... En basitinden sizin alt yapınızdan çıkan bir futbolcunun size karşı başka bir kulüpte oynaması sizi ne derece hoşnut eder bilemem ama benim ailemden gelen birisinin benim yanımda olması gerekir diye düşünüyorum ve sinirleniyorum... Benim şahsi düşüncem zaten üst liglere yıllardır çıkamıyoruz, bari alt yapıdan oyuncuları oynatalım, gerekirse bir 5 yıl daha çıkamayalım ama o çocukları kazanalım...

8- hayalet10kolik.blogspot.com'un bannerlarını son dönemde siz yapıyorsunuz..Bunun için size teşekkür ederiz... Peki hayalet10kolik.blogspot.com hakkında ne düşünüyorsunuz...Bize neler önerirsiniz?

- Blogumuza (tebevolimo.blogspot.com) bıraktığın bir yorum sonrasında görmüştüm blogunu, takip etmeye başladım. Takip ettiğim kadarıyla Balıkesirspor'un Yönetim, Teknik Heyet ve Taraftar bazında az veya çok onu bilemem ama bir etkisi olduğu yadsınamaz bir gerçek (Bana göre). Böyle bir blogun takıma olan bağlılığını hissetmenin yanında bir banner'in sözü edilmez değil mi? Blogunuz oldukça iyi bir durumda devam ediyor ama sanki biraz tekliksel var gibi... Yani başka yazarlara, başka konulara, başka bilgilere ihtiyaç var gibi... Ayrıca kulüplerin bir resmi siteleri olması gerektiğini vurgulamak isterim (Kinaye)


9- Son olarak bize neler söylemek istersiniz?

- Kısa ve hoş bir muhabbetin ardından farklı tribünlerde ki insanların konuşması, tartışması ve fikirlerini paylaşması konusunda daha çok mesafe katedilmesi gerektiğine inanıyorum.. Tribünler birleşirse güç daha çok artacaktır ve Endüstriyel Futbol'u durduramasak dahi yavaşlatma konusunda mesafe alınacaktır... Birleşmemiz, daha güçlü olmamız dileği ile... Endüstriyel Futbol'a HAYIR !



Bizlere blogunuzda yer verdiğiniz için teşekkür ederim...



............

Bu güzel röportaj için Erdi COŞANOĞLU'na bir kez daha teşekkür ederim..Gerçekten güzel bir röportaj olduğunu düşünüyorum..

Rakip takım taraftarlarıyla yapacağımız röportajlar devam edecek..

Herkese kırmızı beyaz günler dilerim...


Hüseyin KOÇ
hayalet10kolik.blogpot.com

2 yorum:

ZİFİRİ dedi ki...

Çok güzel bir röportaj. Erdi kardeşim gurbette emirsporlu olmayı tüm sıcaklığı ile anlatmış. Demirsporra ait bloglardan Balıkesir'li dostları devamlı takip etmeye çalışıyoruz. Taraftarı olan, Taraftar birikimi olan, geçmişi, kültürü ve aidiyet duyulan tüm taraftar gruplarını destekliyoruz. Onları rakip taraftar olarak değil mücadele ettiğimiz dostlar olarak görüyoruz.


Yarın Balıkesir'le maçımız var. Dostça bir mücadele olsun Balıkesir'li dostlar kızmazsa biz kazanalım.

Elinize ve kaleminize sağlık.

Hayalet10kolik dedi ki...

Beğendiyseniz ne mutlu.. Farklı tribünler bir araya geldiğinde nedense ilk akla hep kavgalar gelir..Bunun aksine kimi zaman güzelliklerde yaşanıyor,yaşanmalı..

Demirspor'lu bir çok arkadaşım içinden Erdi COŞANOĞLU ile gerçekleştirdik bu röportajı ve gerçekten güzel olduğunu düşünüyorum..

Demirspor'a her maçta can-ı gönülden başarılar dilerim.. Her zaman her koşulda yıllardır takipçinizdim,bundan sonrada aynı takibim devam edecek..

Selamlar,saygılar..