2013-11-26

Güneş Bir Türlü Açmadı

Balıkesirsporumuz 2013-2014 TFF 1.Liginde ilk defa pazar günü iç saha maçı oynayacaktı..E haliyle bu maçtan haftalar önce planlarımızı yapmıştık..
Cumartesi günü iş çıkışı İzmir'den eşimle tren ile Balıkesir'e gelecektik..Annemde mübarek Muharrem Ayın'da Aşuresini yapacaktı..
Cuma günü ise Allah razı olsun bir futbolcu arkadaşımızın gönderdiği Balıkesirsporumuzun forması pazar günü sırtımda olacaktı..
Hava durumunda maçtan bir gün önce,maç günü ve maç sonrası kara bulutların olacağı zaman zaman sağanak yağışın olacağı öngörülüyordu..
Kısacası kara bulutları dağıtmak gerekiyordu..
Pazar günü kara bulutların altında annemin Allah kabul etsin aşuresini yedikten sonra eşim kardeşim ve ben stadın yolunu tuttuk..
Açık tribün 10 lira biletimizi aldıktan sonra Mersin İdman Yurdu taraftarına yakın bir noktada 10Kolikler'in sol tarafında yerimizi aldık..
Uzun süredir görmediğimiz arkadaşları abileri gördük..Kimisiyle uzaktan kimisiyle tokalaşarak selamlaştık..Özlemişiz..
Maçın pazar günü olması sebebiyle taraftar sayımızda artış gözlerden kaçmadı..15bin kişilik stadımız maçın başlamasına yarım saat kala büyük ölçüde dolmuştu..Kale arkalarında ufak boşluklar göze çarpıyordu sadece..
10KolikleR tüm takımı önce teker teker sonra hep birlikte tribünlere çağırdı ve bağrına bastı..
İstiklal marşımız ardından geçen senenin 2.lig takımıyla geçen senenin süper lig takımının zorlu mücadelesi başladı..
İlk yarı boyunca orta saha mücadelesi şeklinde geçti desek yanlış olmaz herhalde..Önce Lalawele'nin al at dediği pozisyonda İlhan DEPE net fırsatı harcadı..Sonra Ben Yahia'nın serbest atışında Mehmet YILDIZ direğe takıldı.. İki takımında pozisyon bulmakta zorluk çektiği yarı 0-0 sona erdi..
İlk yarıda en çok göze çarpan kart cezası nedeniyle Karikari'nin yerine forvette oynayan Mehmet AL'ın istediklerini yapamamasıydı..İlhan DEPE ise formsuz bir günündeydi..
İkinci yarıya beklediğimiz gibi İlhan DEPE'nin yerine Burak ÇALIK değişikliği ile başladık..İlk yarının aksine ikinci yarıda ardı ardına pozisyonlar ürettik..Bunlardan en netinde ise sağ çaprazdan Lalawele vurdu,kalecileri kurtardı dönen topta Mehmet AL altı pas içinde inanılmazı gerçekleştirdi ve topu direğe nişanladı..Bu maçın en kritik anı bizim adımıza direkten dönen bu pozisyondu bana göre..Geriye yaslanan Mersin İdman YURDU kontradan pozisyon bulma amacına Lawal'ın ara pasında Nduka'nın topla buluşmasıyla ulaştı..Çokta net penaltı olmayan pozisyonda hakem takdir hakkını Mersin İdman Yurdu'ndan yana kullanınca İsmail DİNLER'in müdahalesine penaltı verdi..Topun başına geçen Lawal,takımını 1-0 öne geçirdi.. Bu dakikadan sonra yapılan Ali ÖZTÜRK ve Mustafa KAYABAŞI takviyesi maçın bitimine 20 dakika kala Burak ÇALIK'ın attığı gol ile meyvesini verdi..Maçta bu şekilde 1-1 sona erdi..
Maç boyunca stadın üzerinde kara bulutlar bir türlü eksik olmadı..Güneşin yüzünü gösterdiği 2-3 dakika içinde ise Burak ÇALIK ile golü bulduk..Güneş açsaydı belki bu maçı galip tamamlayacaktık,ancak ligin kendi adımıza ilk beraberliğini almış olduk..
Maç boyunca 80-100 arası deplasman tribününde yer alan Mersin İdman Yurdu taraftarlarıyla Balıkesirspor taraftarları arasında sıkıntı olmadı desek yeridir..Olmasa daha iyi tabi ama her iki tarafın attıkları gollerden sonra el kol işaretleri hoş görülebilir..
Maç bittiğinde Mersin'li taraftarların tribünlere çağırdığı futbolcuların buna önce karşılık vermemesi,Mersin taraflarında da sıkıntıların olduğunu açıkca gösterdi..Mersinli taraftarlar tepkilerini dile getirmeye devam ettikten sonra futbolcuların büyük kısmı soyunma odalarına girmeden tekrar geri dönüp tribünlere gittiler..Bir kaç futbolcu formalarını çıkarıp taraftarlara attı falan..
Yani zaman zaman bizim taraftarlarımızında dert yandığı konulardan biri bu..Özellikle deplasman maçlarında daha çok koyuyor bu..Taraftar olarak takım sevdası memleket sevdasından dolayı onca kilometre yapıyorsun ama maç sonunda takım futbolcuları çağırdığın halde senin yanına tribünlere gelmiyor..Futbolcu kardeşlerim bu konuya dikkat ederlerse iyi olur..Bu da Balıkesirsporlu futbolcularımızdan ricamız olsun..
Ligin 15.haftasında lider Orduspor'a konuk olacağız..Kritik maç kritik karşılaşma..
Hayırlısı..


Hiç yorum yok: