2014-08-30

2014-2015 Spor Toto Süper Lig 1.Hafta l Balıkesirspor:1 Akhisar Belediyespor:2

En son 1975-76 sezonunda Süper Lig'de oynayan Balıkesirspor, 38 yıl aradan sonra ilk karşılaşmasına çıktı. 15 bin 800 kişilik Atatürk Stadyumu'nda sahaya 9 bin 350 Passolig alan taraftar girebildi. Yaklaşık 50 kadar da Akhisar Belediyespor'lu taraftar takımlarını destekledi.
Balıkesirspor'dan geçen yılki kadrodan Uğur Akdemir, Kerem Can Akyüz, İlhan Depe ve Aykut Çeviker yeraldı. Yeni transferlerden ise takımda Zeki Ayaz, Nuno, Gökhan Ünal, Santos, Sercan Yıldırım, Ante Kulusic, Alanzinho yeraldı.
Karşılaşmayı Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, CHP milletvekili Namık Havutça, Vali Ahmet Turhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile birlikte izledi.
MAÇTAN DAKİKALAR
5. dakikada karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını Balıkesirspor gerçekleştirdi. Gökhan Ünal ile orta sahada ceza sahasına giren kırmızı beyazlılardan Kulusic'in pası sonrası kaleci ile karşı karşıya kalan İlhan Depe'nin şutu kalecinin ellerinde kaldı.
6. dakikada konuk Akhisar Belediyespor öne geçti. Bu dakikada Kerem Üzer'in sağ taraftan gönderdiği topa Saidi Ntibazonkiza gelişine vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.
11. dakikada Sercan'ın orta sahadan getirerek sol taraftan attığı topa durdurarak vuran Costa'nın şutu kale direği üzerinden dışarı çıktı.
19. dakikada kaleci Zeki'den dönen topa gelişine vuran Bilal Kısa'nın sert şutu kale direğinin üzerine çarparak auta çıktı.
36. dakikada ev sahibi ekip beraberliği yakaladı. Bu dakikada İlhan Depe'nin ortasına ceza sahası içinde sert bir şekilde vuran Alanzinho'nun şutu ağlarla buluştu: 1-1.
Karşılaşmanın ilk yarısı da 1-1 berabere tamamlandı.
76. dakikada konuk Akhisar Belediyespor öne geçti. Bu dakikada Zacora'nın pasını iyi değerlendiren Mehmet Akyüz'ün şutu ağlarla buluştu: 1-2.
84. dakikada cezasahası içinde topla buluşan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Muğdat'ın şutu kalecide kaldı.
Karşılaşma 2-1 Akhisar Belediyespor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Hiç yorum yok: