2014-12-10

Kemal ÖZDEŞ:Umutları Tekrar Canlandırmak İstiyoruz

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, ligde kalan maçların her birinin final niteliği taşıdığını belirterek, “Her maçı ayrı ayrı değerlendirip maçı kazanacak tutumu sergilemenin önemli olduğunu söylüyorum. Hafta sonu bir başlangıç yapmak istiyoruz. Hem bizi sevenlerin hem camiamızın umutlarını tekrar canlandırmak istiyoruz.” dedi.

Süper Lig’in 13. hafta maçında cumartesi günü deplasmanda İstanbul Başakşehir ile karşılaşacak olan Balıkesirspor hazırlıklara başladı. Kırmızı-Beyazlı ekip, geride kalan 12 hafta sonunda 5 puanla ligin son sırasında bulunuyor. Teknik Direktör Özdeş nezaretinde Atatürk Stadı’nda taktik antrenmanı yapan ekipte hedef 3 puan. Antrenmanda sakatlığı süren Andre Santos düz koşu yaparken futbolcuların neşeli tavırları dikkat çekti. 

Antrenmandan önce Fenerbahçe maçını değerlendiren Özdeş, İstanbul Başakşehir maçına ilişkin görüşlerini de açıkladı. Fenerbahçe maçında, takımla birlikte çıktığı ilk resmi maçta kötü bir sonuç aldıklarını belirterek, “Maçın içerisinde oyuncularımın gösterdiği duruş, oyuncularımın gösterdiği karakter ve buna taraftarımızın verdiği cevap bir kazanım diye düşünüyorum. Önümüzde Başakşehir maçı var. Taraftarımızın bize olan güven ve inancını boşa çıkarmak istemiyorum. Takımımla bunu her antrenman öncesi paylaşıyorum. Biraz da bizi sevenlere layık olmak gibi bir zorunluluğumuz var. Her şey biraz daha olağan hale geldi diyebilirim.” dedi. Kalan maçların her birinin final niteliği taşıdığına dikkat çeken Özdeş, geçen hafta alt sıralarda mücadele eden takımların da kötü sonuçlar aldığını bildirdi. Puan durumunu yok saydığını ve bunu oyuncularına söylediğini aktararak, “Her maçı ayrı ayrı değerlendirip maçı kazanacak tutumu sergilemenin önemli olduğunu söylüyorum. Antrenmanda arkadaşlarım buna cevap veriyorlar. Oldukça iyi çalışıyorlar. Hafta sonu bir başlangıç yapmak istiyoruz. Hem bizi sevenlerin hem camiamızın umutlarını tekrar canlandırmak istiyoruz. Geçtiğimiz hafta yaşadığımız tribün desteğinin artarak devam etmesini istiyorum. Biz bunu başaracağız diye düşünüyorum, çünkü Türkiye’de diğer kulüplerde olmadığı kadar takımını sahiplenen bir tribün yapısı var. Onlar bunun değerini biliyorlar. Bize düşen, bunun gereğini yapmak.” ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe maçında yediği hatalı golle eleştirilerin hedefi olan kaleci Emrullah’a sahip çıkan Kemal Özdeş, özellikle spor kamuoyundaki yorumların hiçbirisine katılmasının mümkün olmadığını vurguladı: “Bunların hiçbirisi doğru yorumlar değil. Dünyada her kaleci böyle goller yemiş. Unutmayalım ki Emrullah, bu takımın geçtiğimiz yıl şampiyonluktaki en büyük pay sahibi olan futbolculardan bir tanesi. Bir oyuncu, bir maç kaybetmekle silinecek oyuncu olamaz. Fenerbahçe ile ilgili konuşulacak çok şey bulunmadığı için bizim kaleci çok değerlendirildi.”

Hiç yorum yok: