2015-05-06

Ronald VARGAS Takımdan Ayrıldı


İstanbul Başakşehir maçı hazırlıklarını sürdüren Balıkesirspor’da Venezuela Milli Takımı’na giden Vargas antrenmanda yer almadı.


Balıkesirspor Cumartesi günü oynayacağı İstanbul Başakşehir  maçı hazırlıklarını Atatürk Stadı’nda yapılan çalışma ile sürdürdü. Cihat Arslan idaresinde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 100 dakika sürdü. Bir süre kale arkasında ısınan ve 5’e 2 oynayan Bal-Kes’ler, daha sonra Başakşehir maçının taktik provasını yaptı. Çalışmaya Uğur Akdemir, sakatlığı devam eden Gökhan Ünal, kadro dışı bırakılan Hasan Hatipoğlu ve Okan Alkan ile Copa America maçları için Venezuela Milli Takımı’yla şampiyonanın düzenleneceği Şili’ye giden Ronald Vargas katılmadı. 
 
Antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Cihat Arslan, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak; “Direnebilen ve mücadele gücü yüksek bir takım olabilseydik Fenerbahçe’yi yenebilirdik” dedi. Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Fenerbahçe maçında iyi yaptığımız ve eksik yaptığımız şeyler var. Bunların bazıları bizlerden, bazıları futbolculardan, bazıları da geçmiş teknik direktörlerden kaynaklanıyor. Mücadele ve duruş açısından bir şeyler sergiledik ancak gönül isterdi ki puanla ayrılalım.Fenerbahçe maçında direnebilen ve mücadele gücü yüksek bir takım olabilseydik Fenerbahçe’yi yenebilirdik. “
 
Takımda bazı sorunların olduğunu belirten Arslan; “Bir şeyleri tamir etmeye çalışıyoruz ama herkesin kafasında problemler var. Düşmeye yakın olan bir takımın sorunları var. Camia takımdan vazgeçmiş, takım maddi manevi problemler yaşıyor. Bunların hepsi antrenmana yansıdı ve iki arkadaşı kadrodışı bıraktık. Bugün de Vargas milli takımdan dolayı aramızdan ayrıldı. İçeriden gelen haberler başka ayrılacak oyuncularından da olabileceğini söylüyor. Biz bu atmosferde en iyisini yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.
 
İstanbul Başakşehir maçının kendisi açısından nostaljik bir maç olacağını ifade eden Cihat Arslan sözlerini şöyle noktaladı: “Geçen yıl bu sahada çok iyi bir atmosfer vardı. O coşkuyu ben İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u çalıştırırken gördüm. 40 yıl sonra Süper Lig’e çıkan o takımın özlemi çok çabuk bitmiş ve sıkıntıya uğramış. Nostaljik bir maç. Geçen seneki o takımlardan biri küme düşmemeye oynuyor, diğeri Avrupa Kupaları’na oynuyor. Bu da sorgulanması gereken bir durum.  Bizim amacımız bu şartlar altında İstanbul Başakşehir maçını kazanmak. İyi bir mücadele olacağını düşünüyorum. Kendi takımımı biliyorum. Geçen seneki takımımı biliyorum. Onlar da az gol yiyen bir ekip. İyi alan savunması yapan ve duran toplardan kolay gol bulabilen bir ekip. Bunların önlemini alıp galip gelmek istiyoruz. En azından düşsek bile lige galibiyetlerde veda etmek istiyoruz. “

Yeni Söz Gazetesi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aldığı parayı da iade etsin o zaman. daha takım düşmeden düştü gözüyle bakıp yarı yolda bırakıp kaçtı. bütün sezon yattı, bir tek Eskişehir maçını aldı.