2016-08-03

Transferlerimizi Tanıyalım l Christian Bekamenga



Christian Bekamenga

Balıkesirspor'umuz'un yeni forveti olacak olan Bekamenga,Kamerun'un Yaounde şehrinde 9 Mayıs 1986 tarihinde dünyaya geldi.

Hızı ve kafa toplarındaki hakimiyetinden dolayı defans oyuncularına büyük güçlük yaşatan yeni transferimiz'in kariyeri genelde Fransa liginde geçti.

Şuana kadar ki kariyerine bakarsak;





















Geçtiğimiz sezon Fransa 2.liginde şampiyon olup 1.lige çıkan Metz'de 2.yarıda forma giyip 17 maçta 8 gol atarak şampiyonluğa büyük katkıda bulundu.

Bir dönem Nantes ile Fransa Lig 1'de de forma giyen Bekamenga 27 maçta 5 gol attı. Bu dönemde kariyerinde gördüğü tek kırmızı kartı gördü.



Bir dönem Kamerun milli takımı formasını da giyen Bekamenga oynadığı 4 maçta 2 gol atmasına rağmen Samuel Eto'o gibi forvetleri kadrosunda bulunduran Kamerun milli takımında çok fazla şans bulamadı.

1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladığımız Christian Bekamenga 1.85 boyu ve 80kilosuyla sahada dikkat çeken bir görüntüye sahip.Ancak tabi ki bir Genero Zeefuik değil :)

Christian Bekamenga'yı Fransız futbolseverlere sorduğumuzda ise şunları söylemişlerdi;


Bir taraftar Bekamenga için;

O bizim kralımız ve kurtarıcımız diyor;

Bir diğeri;

Kuvvetli bir koşucu,hava toplarında iyi,iyi bir takım oyuncusu,forma için savaşır ama güçsüz teknik beceriye sahip diyor,

Son olarak bir başkası ise;

İyi top saklama becerisine sahip,hava toplarında etkili ancak güvene ihtiyacı var diyor.


Balıkesirspor'umuz'un yeni transferi Christian Bekamenga takımımıza hayırlı olsun.




Hiç yorum yok: