2017-10-03

Sizden Gelenler l Balıkesirspor'umuz Son 12 Yılı ( 2005-2017 )

Benim için Balıkesirspor macerası 2005-06 sezonunun sonlarına doğru başlamıştı. O sezon Lüleburgaz'ı 3-0 yendiğimiz maçın sonunda 5 yıl süren amatör lig bataklığndan kurtulup profesyonel liglere geri dönmüştük. 5 Yıl sonra yeniden mücadele ettiğimiz 3. ligde 2006-07 sezonunu 8. sırada bitirdik. 2007-08 Sezonunda iraz daha güçlenmiş bir Balıkesirspor vardı ve hatta 2. ligin kapısından dönmüştük. O sezon ligi 5. bitirniş play-off'a kalmıştık. Takvimler 15 Mayıs 2008'i gösteriyordu Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda maç başlamıştı ve biz öndeydik ancak son dakika da yediğimiz ol maçı önce uzatmalara sonra da penaltılara götürdü. O gün 2 penaltı kaçırdık ve Keçiörengücü'ne penaltılar sonucu 5-3 mağlup olarak 2. lig hayallerine  çeyrek finalde elveda dedik. 2008-09 Sezonu takımımız için fırtına gibi başlamıştı ancak bunu devam ettiremedik ve 3. Lig Kademe grubunu 8. sırada tamamladık ancak Klasman grubunda gösterdiğimiz başarıyla grubu lider bitirdik ve ekstra play-off maçlarını oynamaya hak kazandık. Play-off'un ilk turunda Pursaklar ile eşleştik maçı 2-1 kaybetik ve 2 lig hayallerine bir kez daha elveda dedik. 2009-10 Sezonuna güçlü bir kadro ile başladık ve Kademe grubunu lider bitirdik. Daha sonra oynanan play-off grubuna da iyi başlamıştık ancak aldığımız talihsiz sonuçlar ve bitime 2 hafta kala deplasmanda aldığımız Kırıkhan yenilgisi 2. lig umutlarını son maça taşımıştı. Benim de bizzat stadda yaşadığım ilk şampiyonluk olan 3. lig şampiyonluğunu Keçiören'i 3-0 yenerek elde ettik. O günle ilgili hatırladığım son şeyler maraton tribününde ki ''Bal-Kes Gol Gol Gol İkinci Lig Geliyor'' pankartı sahanın içinde ki efsane kalabalık  ve hatıra niyetine stadda bulunan ''Sigara İçilmez'' tabelaları dahil olmak üzere her şeyin sökülüp götürülmesi.


3. Lig Şampiyonluğu Sonrası Sahanın İçinde Ki O Efsane Kalabalık

2010-11 Sezonu ise 13 yıl aradan sonra çıktığımız 2. lige kadromuzda yaptığımız büyük değişiklikle başladık bu değişiklik bizi kötü etkiledi ve ligi 10. sıra bitirdik. 2011-12 Sezonunda güçlü bir kadromuz vardı ve o sezon lige 73 gol attık ve ligin en çok gol atan takımı olduk. Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz bu sezonda 9 maç üst üste kazandık ancak bitime 5 hafta kala aldığımız Konya Şeker ve Ofspor mağlubiyetleri bizi şampiyonluktan etti ve ligi 2. sırada bitirdik ve play-off oynadık. Denizli'de oynanan play-off maçlarında ilk turda Adana Demirspor ile eşleştik ve maçı 1-0 kaybederek 1. lige çıkamadık.
2012-13 Sezonunda bana göre ligin çok üzerinde bir kadromuz vardı ve bunu sahada gösterdik. Ligin 31. haftasında sahamızda Ofspor'u 4-1 mağlup etmiş ve şampiyonluk yolunda ki rakibimiz İnegelspor deplasmanda Yeni Malatyaspor ile berabere kalmıştı. Ligin bitimine 3 hafta vardı ve puan varkı 7 olmuştu. 32. Hafta da rakibimiz İnegölspor ile karşılaşacaktık. Tarih 27 Nisan 2013  Cumartesiydi (Asla unutmayacağım 3 tarihten biridir.) ve maç başlamıştı. Maça hızlı başlamıştık ve 11. dakikada Hüseyin Kar ile golü bulduk. Maçın geri kalan kısmında başka gol olmadı ve gözümüzün nuru Balıkesirsporumuz şampiyon olmuştu.
                
İnegöl'de Yaşadığımız Şampiyonlukta ki Tribünümüz

O gün şampiyonluk kutlamaları Susurluk'ta başlamış ve takımımızın dönüşüyle Susurluk'tan şehre kadar trafik olmuştu. Şehirde her yer Kırmızı-Beyaz'dı ve mahşeri bir kalabalık vardı. O dönem kalemizi koruyan Ahmet Şahin ''Bu şehirde bu kadar insan yaşadığını bilmiyordum'' diyerek şaşkınlığını belirtmişti. Balıkesirspor artık şampiyondu ve yavaş yavaş hakettiğimiz yerlere geliyorduk.

İnegöl Zaferi Sonrası Takımımızın Şehre Dönüşü

Ve artık her bahsettiğimde burnumun sızladığı, yutkunurken zorlandığım, her defasında gözlerimin dolduğu o efsane 2013-14 sezonuna geldik. O sezon 2. ligde şampiyon olduğumuz kadromuzu korumuş ve üzerine tarihimizde ki ilk yabancı oyuncuları takviye etmiştik. Lige efsane bir başlangıç yapan takımımız ilk 5 haftada gol dahi yemeden bütün maçlarını kazandı ve ilk 5 haftayı lider tamamladı. 2. Haftada oynanan Fethiyespor maçında ilk deplasmanımızdı ve maç biz 4-0 öndeyken olaylar sebebiyle yarıda kalmıştı.



Fethiye Deplasmanında Tribünümüz
Şehirde yeniden şampiyonluk sesleri çıkmaya başlamıştı bile ama bu sefer hedef Süper Ligti. Sezon boyunca hem sahada hemde tribünde çok güzel işler ortaya koyduk ve mücadele gücümüzle hem şampiyonluğun en büyük adaylarından olduğumuzu kanıtladık hemde kamuoyunun takdirini toplamıştık. Özellikle sezon boyunca dolu tribünlere oynayan takımımız taraftarının gücünü arkasına alarak akıllardan çıkmayan bir sezon geçirdi.


2013-14 Sezonundan Tribün Görüntülerimiz

35. Haftada Karşıyaka deplasmanındaydık maçın rakip başında 10 kişi kalmıştı ve penaltı kazanmıştık. Penaltıyı şuan ki kaptanımız kullanmış ve kaçırmıştı maç o dakikadan sonra bizim için kabusa dönmüştü maçın son 10-15 dakikasına girilirken 3-0 gerideydik ve o maçı 3-1 kaybederek şampiyonluk yolunda önemli bir puan kaybı yaşamıştık. Sonra ki hafta evimizde Manisaspor ile oynuyorduk. Maçta bir türlü golü bulamamıştık ve zaman daralıyordu. İkinci yarıda Muğdat Çelik'in ceza sahası dışından attığı gol ile öne geçmiştik. Maç içinde kalecimiz Emrullah Şalk karşı karşıya pozisyonda topu rakip oyuncunun ayağından söküp almıştı ve bize derin bir nefes aldırmıştı. Manisaspor'u 1-0 mağlup ettik ve hedefe doğru emin adımlarla yürüdük.



Emrullah Şalk'ın Kurtardığı Pozisyon


37. Haftaya gelmiştik ve rakip küme düşmesi daha önce kesinleşen Maraş'tı. Maçı kazanmamız durumunda son hafta içeride İstanbul BB (Başakşehir) ile beraber bile kalsak şampiyon olup 38 yıllık Süper Lig hasretine son verecektik. O gün takvimler 27 Nisan 2014'ü (Asla unutmayacağım o 3 tarihten diğeri) gösteriyordu yani bir önce ki sene İnegöl zaferini kazandığımız gündü. Efsane bir gün olacağı belliydi ama biz anlayamamıştık. Maç başlamıştı ve erken bir gol yiyerek geri düşmüştük herkes şaşkındı ama futbolcularımız bu şaşkınlığı üzerlerinden çabuk atarak maça döndüler. Çok güzel oynuyorduk ama bir türlü golü atamamıştık süre ilerliyordu ve geçmişte son maçlarda verdiğimiz şampiyonluklar hepimizin aklına geliyordu ve kendi kendimize ''Yine mi?'' sorusunu soruyorduk. Aradığımız golü 86 . dakikada emektar oyuncumuz Ali Öztürk ile bulduk ve maç 1-1 olmuştu. Maçın bu skorla bitmesi durumunda son hafta kendi sahamızda kazanmamız gerekecekti bunu bilen oyuncularımız son haftaya rahat girmek istediler galiba ve saldırmaya devam ettiler. Dakika 89 da organize bir atakla o sezon yedek kalan oynadığı maçlarda bir türlü beklentileri karşılayamayan ve 2 hafta önce Karşıyaka maçında penaltı kaçıran şuan ki kaptanımız Burak Çalık kaleciyle karşı karşıya kalmıştı. Burak Çalık kaleciyi yatırana kadar topa vurmamıştı ve o an Balıkesir'de hayat gerçekten durmuştu. Burak Çalık topu ayağına aldıktan vurana kadar geçen 2-3 saniye bizim ömrümüzden rahat bir 10 sene götürmüştü  ama sonu güzel bitmişti. Maçın başında geri düşmemize rağmen öne geçmiştik ve o efsane Maraş maçını 2-1 kazandık.


Burak Çalık'ın Gol Vuruşu

İstanbul BB maçı 1 hafta sonraydı ve hayatımın en uzun haftasını yaşamıştım. Ve büyük gün gelmişti. 4 Mayıs 2014 (Asla unutmayacapım o 3 tarihten sonuncusu) Şehirde hayat adeta durmuştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren stada ve şehrin çeşitli yerlerine maçı izlemek için insanlar akın ediyordu. Maç başlamış ve 44. dakika da golü atmış öne geçmiştik. İlk yarıyı bu skorla bitirip ikinci yarıya başlamıştık ve daha ilk dakikada penaltı kazanarak skoru 2-0'a getirmiştik. Biz artık şampiyon olduğumuzdan emindik ve adeta zafer sarhoşuyduk. Maçı 2-1 kazanarak 38 yıl aradan sonra yeniden Süper Lige çıkmıştık. Şehir bir kez daha bayram yerine dönmüştü ve biz artık en üst seviyedeydik. Bütün akşam bayraklar, meşaleler ve bestelerle şehirde tur attık şampiyonluğun sevincini sonuna kadar yaşamıştık ve bu efsane sezon bu şekilde sona ermişti.


İstanbul BB Maçı Sonrası Sahada ki Şampiyonluk Kutlamaları

2014-15 Sezonunda şampiyon kadromuzu koruyamadık ve yeni bir çok oyuncuyka sezona başladık. İlk 2 haftada puan alamayan takımımız 3. haftada galatasarayı 2-0 mağlup etmişti ve ilk puanlarını almıştı.
20.09.2014

Sezon boyunca İstanbul'un sözde büyüklerine karşı iyi futbol oynasakta şansızlık, şehir içinde ki çatışmalar, kötü yönetim ve hakem hataları yüzünden ligin geri kalanında yeteri kadar puan toplayamadık ve malesef ligi son sırada bitirerek 38 yıl sonra çıktığımız süper lige erken veda ettik.
Süper Lige Veda Eden Taraftarlarımız

2015-16 Sezonuna büyük ümitlerle girmiştik özellikle kendi sahamızda gösterdiğimiz performansla şampiyonluğun güçlü adaylarından biriydik ancak deplasmanda aynı performansı gösteremeyince play-off şansını son haftaya bırakmıştık. Son hafta içeride 1461 Trabzon ile oynuyorduk ancak biz kazansak bile Giresunspor'un puan kaybetmesi gerekiyordu. İkinci yarıda golü atmış ve 1-0 öne geçmiştik ve Giresunspor yeniliyordu yani her şey bizim istediğimiz gibi gidiyordu. Dakikalar ileriliyordu ve Giresundan kötü haberler gelmeye başlamıştı Giresunspor öne geçmişti ve bizim kazanmamızın hiç bir önemi kalmamıştı. Maçlarda son dakikalara girildiğinde Giresundan gol haberi gelmişti ve maç 2-2 olmuştu tam o gole sevinirken biz gol yemiştik ve bir kez daha play-off'un dışında kalmıştık. Maçın son 30 saniyesine girilmişti ve gol atmamız gerekiyordu. Santrayı yaptık ve uzun bir topla ceza sahasında Dilaver Güçlü kaleciyle karşı karşıya kaldı ve güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve yeniden öne geçmiştik stadda inanılmaz bir sevinç vardı herkes kendinden geçmişti ve o sırada maçlar bitmişti ve biz play-off'a kalmıştık.
1461 Trabzon Maçında Son Dakika Golü Sonrası Eray Ataseven'in Gol Sevinci

Play-Off'ta ki rakibimiz Alanyaspor'du ilk maçta kendi sahamızda 0-0 berabere kalmıştık. Alanya'da oynanan maçta ilk 10 dakikada yakaladığımız net pozisyonları değerlendirememiştik. Maçın ilerleyen bölümlerinde ceza sahası dışından yediğimiz gol ile 1-0 mağlup olduk ve süper lige çıkma şansını kaybettik.
Alanya Deplasmanında Takımımızı Yalnız Bırakmayan Taraftarlarımız

2016-17 Sezonuna yani geçen seneye geçen sezona gelecek olursak lige iyi bir başlangıç yapamamıştık ancak tribünlerde güzel görüntüler vermeye yine devam ediyorduk ve ilçemizin takımız bandırmaspor ile oynadığımız derbi maçta deplasmanda tüm ülkenin hayranlıkla izlediği bir tribün yapmıştık. Maç 0-0 berabere bitmişti.
Bandırmaspor Deplasmanında Tribünümüz

Sezon başında yine ümidimiz büyüktü ancak gerek maddi imkansızlıklar gerek saha dışında ki sorunlar gerekse bariz bir şekilde görülen hakem hataları sebebiyle play-off şansımızı son haftalarda kaybettik ve ligi 9. sırada tamamladık. Geçen sezonun akıllardan çıkmayan maçı ise kendi sahamızda 5-0'lık tarihi bir skorla kazandığımız bandırmaspor maçıdır hem tribünde hemde sahada çok güzel işlere imza attık ve adeta tarihe geçtik.
Tarihi Bandırmaspor Maçından Görüntüler


Balıkesirsporumuzun canlı olarak tanıklık ettiğim son 12 yılını yazdım burada ismi geçen ismini yazamadığım geçmişte Balıkesirspor'a hizmet etmiş futbolcusundan malzemecisine kadar herkese sonsuz teşekkürler iyiki varsınız.


Yazan:EREN TURHAN

1 yorum:

GURBETCI HIDAYET dedi ki...

Harika....içim pirpir etti...gurbetten Slmlr...Gurbetçi Hidayet Turan