2015-06-28

Balıkesirspor Taraftarının Yönetim Protesto Yürüyüşü




Çeşitli taraftar gruplarına üye yaklaşık 2000 kişi gece saatlerinde Yeşillik Meydanı'nda toplandı. Başkan Tuna Aktürk'e kırmızı kart gösteren taraftarlar, '5 sene oldu, senin süren doldu, yeter artık Tuna, artık istifa' diye bağırdı. Tüm taraftar grupları adına konuşan Asaf Güngören, 49. yılını kutlayan Balıkesirspor'un 'Tek adam' anlayışı ile yönetildiğini belirtirken, Başkan Aktürk'ün 38 yıl sonra Süper Lig'e çıkan ve tüm Türkiye'de büyük sempati toplayan kulübü iyi yönetemediğini, federasyonla, hakemlerle, diğer kulüp yönetimleriyle gerginlik yaşadığını ve 1.5 yıl hak mahrumiyeti gibi büyük cezalar aldığını vurguladı. Güngören, "Tüm eleştirilere kulaklarını tıkayan Tuna Aktürk'ü son kez uyarıyoruz. 'Artık yeter' diyoruz. İstifa etmesini istiyoruz" dedi.

Balıkesir basınına, valiye, belediye başkanlarına ve iş adamlarına da seslenen Güngören, "Balıkesirspor'a artık sahip çıkın. Biz kurumsallaşmayı, tesisleşmeyi, bütünleşmeyi sağlayacak yeni bir yönetim istiyoruz" diye konuştu.

49. yılı kutladılar
Balıkesirsporlu taraftarlar daha sonra meşaleler yakarak yürüyüşe geçti. Salih Tozan Caddesi'nden Milli Kuvvetler Caddesi'ne çıkan taraftarlara Bal-Kes forması giyen ve kulüp bayrağı taşıyan atlılar da eşlik etti. Taraftarlar, 'Aciz yönetim istemiyoruz', 'Bal-Kes halkındır, Tuna'nın değil', 'Cezalı başkan istemiyoruz' sloganları attı. Sloganlarla Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüyen taraftarlar burada 49 adet meşale yakarak kulübün 49. kuruluş yılını kutladı. Etkinlik havai fişek gösterisiyle noktalandı. Taraftarların eylemine bir süre önce kongre çağrısında bulunan eski başkanlardan Rafet Çetinel ile bazı eski yöneticiler de destek verdi.

Hiç yorum yok: